Висшето учебно заведение на МВР отбеляза своя празник и откри

...
Висшето учебно заведение на МВР отбеляза своя празник и откри
Коментари Харесай

Откриха учебната година в Академията на МВР

Висшето образователно заведение на Министерство на вътрешните работи означи своя празник и откри новата образователна година. На церемонията участваха политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, шефовете на основни, профилирани и административни дирекции, основният прокурор на Република България Иван Гешев, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, депутати, представители на университети и висши образователни заведения.

В обръщението си министър Христо Терзийски пожела на първокурсниците през идващите четири години да затвърдят убеждението, че са създали правилния избор. Бъдете упорити и неуморни, когато изучавате професионалните дисциплини. Доверявайте се на научния потенциал и опита на своите преподаватели. Следвайте положителните образци и препоръки на сътрудниците от практиката, които ще се включват в избрани стадии от образованието Ви. Развивайте уменията си, с цел да сте подготвени за многочислените тежки обстановки и опасности, пред които неизбежно ще се изправите, прикани още вътрешният министър.

В късото си послание основният прокурор Иван Гешев напомни, че колегиалността, уважението и взаимоотношението са извънредно значими за триумфа на правоохранителната система. Именно построяването на това държание стартира в Академията на Министерство на вътрешните работи.



Нека фантазията ви да бъдете чиновници на реда ви окрилява през целия интервал на образованието и да прераства в неотстъпчивост, с цел да защитавате почтено нашата специалност и горделивост от постигнатите цели, съобщи в словото си и ректорът на Академията на Министерство на вътрешните работи ст. комисар проф. дн Любомир Тимчев. Той благодари на преподавателите на висшето образователно заведение на Министерство на вътрешните работи, без труда, постоянството и силата на които би било немислимо развиването на Академията като сполучлив и уникален университет.

Денят бе определен от управлението на Академията на Министерство на вътрешните работи за още едно събитие - отсъждане на почетното научно звание „ Доктор хонорис идея " на о.р ген. Калчо Таушанов. „ Той заслужава нашето самопризнание и почитание за дългогодишния си преподавателски и теоретичен труд и за изключителния принос за институционалното създаване на Академията като ректор на университета в интервала 1994 - 2004 година, съобщи проф. дн Тимчев на тържествената гала по този мотив.

В рамките на празничния ден министър Христо Терзийски и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова откриха кабинет в памет на доцент доктор Марчо Марков и доцент доктор Константин Мариновски, оставили трайна следа като преподаватели на дисциплината „ Опазване на публичния ред " в АМВР.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР