Висшата лига на Англия днес се завръща след над месец

...
Висшата лига на Англия днес се завръща след над месец
Коментари Харесай

Висшата лига се завръща с лондонско дерби, вижте програмата!

Висшата лига на Англия през днешния ден се завръща след над месец пауза поради Световното състезание по футбол в Катар. Феновете ще могат да се насладят на следващия кръг от шампионата - 17-и по стратегия, а на Боксинг Дей сезонът в Премиършип ще бъде възобновен с лондонското дерби сред Брентфорд и Тотнъм, които излизат един против в 14:30 часа българско време.

" Шпорите " са четвърти в класирането с актив от 29 точки, на една от третия Нюкасъл и на три от първенците Манчестър Сити, които обаче имат мач по-малко. Възпитаниците на Антонио Конте изостават с осем пункта от лидера в таблицата - Арсенал, който също има дуел в ресурс спрямо огромния си противник в северен Лондон. На своята конференция Конте съобщи, че за него е необичайно да има мачове седмица след края на Мондиала, като очевидно изрази недоволството си от този факт, намеквайки, че евентуално няма да разчита на огромната си звезда в офанзива Хари Кейн, който стигна до четвъртфиналите с Англия. Със сигурност от сметките на италианския управител отпадат финалистите с Аржентина и Франция надлежно Кристиан Ромеро и Юго Лорис, само че под въпрос остават Кейн, Ерик Дайър и Иван Перишич.

Брентфорд получи добра новина преди срещата с " шпорите ", откакто през уикенда стана ясно, че техният ментор Томас Франк е преподписал с клуба до 2027 година. " Пчеличките " са един от най-коравите тимове в Лигата, като сега заемат десета позиция с актив от 19 точки. Брентфорд приключи със страховит резултат преди паузата за Световното, побеждавайки Сити с 2:1 като посетител след две попадения на Айвън Тоуни. Нападателят е трети измежду голмайсторите във Висшата лига, само че бе приет за отговорен в редица нарушавания на правилника за залагания, като възможна негова дълга възбрана може да докара до интензивност от страна на клуба по време на идния зимен трансферен прозорец.

В други мачове, водачът Арсенал приема Уест Хем в друго лондонско дерби, като няма да може да разчита на Габриел Жезус, който се подложи на интервенция на коляното и ще отсъства от терените за неопределен срок. Шампионите от Сити гостуват на Лийдс, а най-големият им съперник за купата в последните няколко години Ливърпул пътува до Бирмингам за аудиенция на Астън Вила.

Пълна стратегия за 17-ия кръг във Висшата лига:

Понеделник, 26 декември

14:30, Брентфорд - Тотнъм

17:00, Саутхемптън - Брайтън

17:00, Лестър - Нюкасъл

17:00, Кристъл Палас - Фулъм

17:00, Евертън - Уулвърхемптън

19:30, Астън Вила - Ливърпул

22:00, Арсенал - Уест Хем

Вторник, 27 декември

19:30, Челси - Борнемут

22:00, Манчестър Юнайтед - Нотингам

Сряда, 28 декември

22:00, Лийдс - Манчестър Сити. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР