Висш южнокорейски държавен служител, ръководещ регулаторното звено на властите в

...
Висш южнокорейски държавен служител, ръководещ регулаторното звено на властите в
Коментари Харесай

Откриха мъртъв шефа на южнокорейския регулатор на пазарите за криптовалути

Висш южнокорейски държавен чиновник, управляващ регулаторното звено на управляващите в Сеул за пазарите на криптовалути, е бил открит в неделя мъртъв в дома си, заяви представител на държавното управление в Сеул.

Става въпрос за 52-годишния Юнг Ки-Джун, който ръководеше икономическата политика в Службата за съгласуваност на държавната политика. В последно време той доста оказа помощ за съгласуване на напъните за основаване на ново законодателство, целящо да ограничи спекулациите и противозаконната активност с криптовалутите.

Новинарската организация Yonhap заяви, че се допуска, че Юнг е претърпял инфаркт през уикенда и че полицията е почнала публично следствие на повода за гибелта, заяви.

Малко по-късно обаче представителят на държавното управление сподели, че Юнг е умрял от някаква незнайна причина. Той е умрял, до момента в който е спял, като сърцето му към този момент е било спряло да бие, когато е бил открит мъртъв. Колеги на Юнг показват, че през последните месеци той е бил подложен на мощен стрес предвид на обстоятелството, че управляващите в Южна Корея са работили настойчиво за справяне със спекулативната търговия с цифрови валути.

Вестник “Уолстрийт Джърнъл” припомня, че Южна Корея е едно от много горещите места за търговия с цифрови валути, като заканите за ново по-затегнато регулаторно законодателство бяха една от аргументите за внезапната амортизация на биткойна при започване на актуалната година след доста мощният негов растеж през последните месеци на 2017-а година.

Според данни на Coindesk, биткойнът се търгува във вторник сутринта към 11 500 щатски $, поскъпвайки в границите на деня с 3,47%. В средата на декември 2017-а година обаче главната криптовалута нарастна трагично до равнища към 19 501 $ – директно под значимата психическа преграда от 20 000 $, преди последвалите старания в световен проект за контролиране на пазарите на криптовалути да причинят ценови срив с цели 70% към равнища малко под 6000 $ при започване на февруари тази година.

На конференция предишния месец умрелият този уикенд Юнг пък съобщи, че виртуалните валути като биткойн не са форма на законна валута и че държавното управление ще реагира мощно на несъразмерните спекулации и на противозаконната активност с тях.

Около 4,5% от всички транзакции с биткойни в международен мащаб през предходната година са били в южнокорейската валута вон, което я прави най-широко употребяваната национала валута при този вид търговия, след тази в щатски долари, японски йени и евро, съгласно данни на CryptoCompare.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР