Висш търговски служител на Китай предупреди Брюксел срещу протекционизма, като

...
Висш търговски служител на Китай предупреди Брюксел срещу протекционизма, като
Коментари Харесай

Китай възразява срещу европейския протекционизъм в зелените технологии

Висш търговски чиновник на Китай предизвести Брюксел против протекционизма, като сподели, че Пекин е заинтригуван от разследванията на Европейски Съюз за износа на зелени технологии и опасенията на блока, че те заплашват вътрешните промишлености за слънчеви панели, вятърни турбини и електрически транспортни средства, предава Ройтерс.

Ван Вентао провежда европейска обиколка за полемики по отношение на дали китайската промишленост за електрически транспортни средства (EV) се е възползвала от несправедливи дотации.

" Не съумяваме да разберем по какъв начин Европейската комисия носи знамето на устойчивото и зелено развиване и по-късно подхваща протекционистични дейности, като по този метод на процедура генерира от ден на ден и повече опасности ", сподели Ван в един от първите си обществени мнения по време на европейското пътешестване.

Говорейки на комерсиална и бизнес конференция в северния италиански град Верона, той цитира следствията на Европейския съюз за китайски електрически коли, слънчеви панели и вятърни турбини като образци.

" Трябва да се противопоставим на едностранчивостта и протекционизма и да защитим световната верига на доставки ", сподели министърът.
 Свръхпроизводството на Китай заплашва работните места в Съединени американски щати, твърди Джанет Йелън
Свръхпроизводството на Китай заплашва работните места в Съединени американски щати, твърди Джанет Йелън

Китайският министър председател прикани Съединени американски щати да не трансформират икономическите въпроси в политически

По-рано тази седмица Ван посетиФранция, където се срещна с френския финансов министър Бруно Льо Мер.

Също тази седмица. Комисията може да избере да забрани транзакции или да дисквалифицира предложения в обществени търгове.

Разследването на Европейски Съюз ще се основава на нов инструмент, наименуван Регламент за задграничните дотации, който към този момент беше въведен против китайския държавен железопътен колос CRRC, което го накара предишния месец, откакто офертата му, която подби цените на съперниците с 50 %, беше сложена под въпрос от Комисията .

Очаква се в своето следствие на електрическите автомобили Комисията да реши дали да наложи краткотрайни мита до 5 юни . След това ще разгласява първичен лист на засегнатите компании и ще вземе решение за дефинитивни мита до началото на ноември.

Европейските политици се стремят да избегнат повтаряне на случилото се със слънчевите панели преди десетилетие, когато Европейски Съюз не предприе никакви дейности за ограничение на китайския импорт и доста европейски производители се сринаха.
 Китай се ядоса на следствието на Европейски Съюз против вятърните му турбини
Китай се ядоса на следствието на Европейски Съюз против вятърните му турбини

Пекин разкритикува протекционизма на Съюза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР