Висш представител на Саудитска Арабия е отправил смъртни заплахи към

...
Висш представител на Саудитска Арабия е отправил смъртни заплахи към
Коментари Харесай

Висш саудитски представител заплашил със смърт разследващ от ООН убийството на Кашоги

Висш представител на Саудитска Арабия е отправил смъртни закани към самостоятелния проверяващ на Организация на обединените нации Анес Каламар , която проверява убийството на журналиста Джамал Кашоги.

В изявление за " Гардиън " отиващият си специфичен докладчик за извънсъдебните убийства на Организация на обединените нации разкри, че е била предизвестена от сътрудник от международната организация през януари 2020 година, че върховен саудитски представител два пъти е отправил закани на среща с други висши представители на Организация на обединените нации в Женева, че ще се " погрижи " за Каламар, в случай че не бъде обуздана от организацията.

" Репортери без граници " съдят Мохамед бин Салман в Германия поради Кашоги

Съдят го за " закононарушения против човечеството "

Запитана по какъв начин се възприемат мненията от нейните сътрудници в Женева, Каламар отговори: " Смъртна опасност. Така се схваща ".

Французойката е специалист по правата на индивида, която този месец ще заеме новата си служба като общоприет секретар на неправителствената организация " Амнести интернешънъл ". Тя е първият формален представител, който обществено проверява и разгласява обстоен отчет за убийството на Кашоги през 2018 година
 Годеницата на Кашоги изиска наказване за Мохамед бин Салман
Годеницата на Кашоги изиска наказване за Мохамед бин Салман

Важно е престолонаследникът, наредил бруталното ликвидиране на почтен човек, да бъде осъден без отсрочване

Публикуваният през юни 2019 година отчет заключава, че има доказателства, че саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман и други висши саудитски представители са виновни за убийството на Кашоги. Убийството е несъмнено като " интернационално закононарушение ".

По думите на Каламар заканите са отправени по време на среща на високо ниво сред саудитски дипломати, които работят в Женева, саудитски представители от Рияд и чиновници на Организация на обединените нации. На французойката е разказано, че по време на срещата саудитските представители са подлагали на критика работата й върху убийството на Кашоги и са изразили гнева си . Те безпричинно са декларирали, че тя е получила пари от Катар.

Каламар разясни, че един от саудитските представители е предизвестил, че е получил телефонни позвънявания от лица, които са подготвени да се " погрижат за нея ".

Когато представителите на Организация на обединените нации изразили паниката си, други саудитски представители са се пробвали да ги уверят, че мненията не би трябвало да се възприемат съществено. След това саудитската група напуснала залата, само че на Калмар й е обявено, че върховен саудитски представител е повторил опасността пред чиновници на Организация на обединените нации в залата.

Анес Каламар означи, че заканите няма да й попречат да прави това, което счита за вярно.
 Саудитска Арабия отхвърли обвиняванията за убийството на Кашоги
Саудитска Арабия отхвърли обвиняванията за убийството на Кашоги

Обвини отчета на американското разузнаване, оповестен в петък в неправилност

в Истанбул на 2 октомври 2018 година Случаят опетни репутацията на престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман. Кашоги посети консулството, с цел да се снабди с документи за подписване на брак с турската си избраница Хатидже Дженгиз.

, в който принцът е упрекван, че е одобрил убийството на Кашоги в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул през 2018 година Но Вашингтон не наложи наказания на 35-годишния де факто водач на монархията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР