Висш представител на партията на руския президент Владимир Путин Единна

...
Висш представител на партията на руския президент Владимир Путин Единна
Коментари Харесай

Партията на Путин иска референдуми в окупираните части на Украйна на 4 ноември - Свят

Висш представител на партията на съветския президент Владимир Путин " Единна Русия " предложи на 4 ноември в Донбас и окупирани елементи от Украйна да бъдат провеждат референдуми за присъединение към Русия, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Донецк, Луганск и доста други съветски градове най-накрая ще се завърнат в родния си кей. А Руският свят, който през днешния ден е разграничен от официални граници, ще възвърне целостта си ", съобщи секретарят на Генералния съвет на партия " Единна Русия " Андрей Турчак, представен в прессъобщение на партията.

На 4 ноември Русия отбелязва Деня на националното единение.

Турчак акцентира, че провеждането на референдумите на тази дата ще има алегорично значение и изрази увереност, че хората " от дълго време са подготвени за това ", съобщи ТАСС. Турчак добави, че партията познава настроенията на живеещите на тези територии, тъй като работи там " от първите дни " на спора. Според секретаря на генералния съвет на " Единна Русия ", няма подозрения, че референдумите за присъединение ще се проведат тази година.

Според социологическо изследване на съветския Институт за обществен маркетинг множеството поданици на намиращите се под контрола на съветските войски територии от Запорожка и Херсонска области желаят те да станат част от Русия. В анкетата, осъществена по телефона на 6 септември, са взели участие 2000 души.

В Запорожка област 74% от запитаните са подготвени да вземат участие в гласуването, а единствено 13% споделят, че нямат такова желание. В Херсонска област процентите са надлежно 61 и 22.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР