Висш офицер от армията на Великобритания, на име Джеймс Родис,

...
Висш офицер от армията на Великобритания, на име Джеймс Родис,
Коментари Харесай

Женен офицер, носил ковчега на принц Филип, е осъден за целувка на жена

Висш офицер от армията на Англия, на име Джеймс Родис, който носеше ковчега на принц Филип, получи условна присъда затвор за „ недопустимо държание “.

53-годишният генерал-майор Джеймс Родис беше уволнен от армията и наказан на шест месеца отнемане от независимост, условно за две години от боен съд.

Родис признал обвиняване в позорно държание от непристоен тип.

Той беше заставен да подаде оставка от армията през май след развой за непозволено държание, само че също по този начин беше публично уволнен от армията от съвета на военния съд.

Бордът също по този начин подреди на Родис да приключи 30 дни рехабилитация и 150 часа неплатен труд и да заплати на жертвата си обезщетение от £2500.

Жененият татко на три деца е пил няколко часа по време на задгранично пътешестване през април тази година, когато е почнал да допира косата на дамата, преди да я целуне по устните, оповестиха от военния съд.

Налагайки присъдата, основният арбитър Алън Лардж сподели: „ Както видяхме от видеозаписа, в продължение на няколко минути вие започнахте да докосвате косата й и я прегърнахте с ръка.

„ Тя явно не се интересуваше от вашето внимание. След това вие издърпахте косата й. А от различен човек на масата беше видно, че жертвата се усеща неловко от това. "

„ Това беше единствено няколко минути откакто физическото ви внимание стартира. Около 10 минути по-късно слагате ръката си на брадичката й, придърпвате главата й към устните си и я целувате по устните й за към две секунди.

„ Позорното държание във вашия отговор включва както нежеланото допиране на косата й, по този начин и целувката. “

Джейн Бикерстаф, бранителят на обвинения, сподели, че Родис неотдавна е бил диагностициран с алкохолна взаимозависимост, откакто се е обърнал към пиенето като " освобождение от напрежението ", до момента в който се бори да балансира кариерата си с компликациите в фамилния си живот.

Говорител на армията сподели: „ Това недопустимо държание на някогашния генерал-майор Родис е много под високите стандарти, предстоящи както от нашите водачи, по този начин и от личния състав, и няма място в нашите въоръжени сили. "

„ Ние признаваме смелостта, показана от жертвата при докладването на този случай, и работим, с цел да подсигуряваме, че жертвите се усещат овластени да се отзоват и да бъдат уместно подкрепени, когато го създадат. "

„ Ние сме решени да премахнем неприемливото държание, заради което подхващаме редица начинания, с цел да подсигуряваме, че въоръжените сили са безвредна среда, като да вземем за пример възстановяване на механизмите за докладване и въвеждане на приложение за изложение на угриженост - само че ние признаваме, че има още какво да се направи и ние сме ангажирани с по-нататъшни усъвършенствания. "

Доскоро той беше шеф по тактиката на Стратегическото командване, организация, включваща специфични сили и разследващи звена, наред с други отговорности.

По време на военната си кариера Родис получава редица оценки, в това число Ордена за изключителна работа, премия, присъдена за извънредно сполучливо командване и водачество по време на дейни интервенции.

Той завоюва и две похвали на кралицата за скъпа работа през 2008 година и 2017 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР