Висш лидер на Хамас отказа да признае, че неговата група

...
Висш лидер на Хамас отказа да признае, че неговата група
Коментари Харесай

Лидерът на Хамас отказва да признае убийството на цивилни в Израел

Висш водач на Хамас отхвърли да признае, че неговата група е умъртвила цивилни в Израел, като твърди, че са били ориентирани единствено наборници.

Муса Абу Марзук сподели пред BBC, че „ дамите, децата и цивилните са били освободени “ от офанзивите на Хамас.

Неговите изказвания са в ослепителен контрастност с изобилието от видео доказателства за хора на Хамас, които стрелят по невъоръжени възрастни и деца.

Израел споделя, че повече от 1400 души са били убити от Хамас при офанзивите на 7 октомври, множеството от които бяха цивилни.

Г-н Марзук, заместник-политически водач на групата, който е обект на заледяване на активи в Обединеното кралство по силата на контра- разпореждания за тероризма, беше интервюиран в събота в Персийския залив. Той е най-високопоставеният член, приказвал пред BBC след жестокостите на 7 октомври.

BBC оказва напън върху господин Марзук по отношение на войната против Газа, по-специално по отношение на множеството заложници, държани на територията.

Той отговори, че не са съумели да бъдат освободени, до момента в който Израел бомбардира Газа. Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето споделя, че 10 000 души са били убити, откогато Израел стартира интервенции предишния месец.

" Ще ги освободим. Но би трябвало да спрем боевете, “ сподели той.

Г-н Марзук неотдавна пътува до Москва, с цел да разиска осем руско-израелски двойни жители, отвлечени на 7 октомври от Хамас, неразрешена терористична организация в доста страни, в това число Обединеното кралство и Съединени американски щати.

Той сподели, че членовете на Хамас в Газа са „ потърсили и намерили две дами заложници “ от Русия, само че не са съумели да ги освободят заради спора.

Те биха могли реалистично да освободят заложници, сподели той, в случай че „ израелците спрат боевете, с цел да можем да ги предадем на Червения кръст “.

Оспорен от Би Би Си по отношение на офанзивата от 7 октомври, господин Марзук твърди, че Мохамед ел-Дейф, водачът на военното крило на Хамас Бригадите Касам, е наредил на хората си да пощадят цивилни.

" Ел-Дейф ясно сподели на бойците си " не убивайте жена, не убивайте дете и не убивайте остарял дребосъче ", сподели той.

Войниците от запаса са били, сподели той, „ набелязани “. Той твърди, че са убити единствено „ наборници [...] или бойци “.

Но дамите, децата и цивилните са „ освободени “, сподели той.

BBC насочи предизвикателство към високопоставения водач на Хамас с видеоклипове, снимани от камерите на каските на бойци на Хамас, които демонстрират невъоръжени цивилни, убити в колите и домовете им.

Г-н Марзук, чието изтънчено, премерено държание по време на изявлението от време на време преминаваше в неспокойствие, не отговори непосредствено на въпроса.

На въпроса дали политическото крило на Хамас е знаело за подготовката за офанзивата, заместник-лидерът сподели, че въоръженото крило " не би трябвало да се съветва с политическото управление. Няма потребност. "

Политическото крило, основано в Катар, постоянно се показва като отдалечено от военните сили в Газа.

Г-н Марзук също е включен в листата на особено избран световен терорист от Министерството на финансите на Съединени американски щати и е упрекнат по няколко обвинявания в съгласуване и финансиране на действия на Хамас.

Криза със заложниците

изявлението в събота пристигна, откакто Израел отхвърли настояванията на Съединени американски щати за „ филантропична пауза “ в Газа, с цел да допусне помощ и да помогне за извеждането на някои от 240-те заложници, взети от Хамас на 7 октомври.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху сподели в петък всички заложници би трябвало да бъдат освободени, преди да може да бъде контрактувано краткотрайно помирение.

Г-н Марзук твърди, че Хамас не разполагаше със лист на всички, които той наричаше „ посетители “, нито знаеше къде са доста от тях, защото те бяха държани от „ разнообразни фракции “.

Има няколко групи в Газа, в това число Палестинския ислямски джихад, които работят в тясно съдействие с Хамас, само че са видимо самостоятелни.

Той сподели, че е належащо преустановяване на огъня, с цел да се сформира информация - имаше други цели, до момента в който територията беше под бомбардировка.

Г-н Марзук ще играе основна роля в развиването на спора с Израел и евентуално ще да бъде в центъра на договарянията за заложниците.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР