Висш експерт на ООН по правата на човека призова президента

...
Висш експерт на ООН по правата на човека призова президента
Коментари Харесай

Висш експерт на ООН призова Тръмп да помилва Асандж

Висш специалист на Организация на обединените нации по правата на индивида прикани президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да помилва създателя на уеб страницата " Уикилийкс " Джулиан Асандж, съобщи ДПА.

Нилс Мелцер, който реализира наблюдаване по целия свят за потреблението на изтезания и други нечовешки практики, излезе с отворено писмо до Тръмп преди предстоящото на 4 януари решение на английския съд, което ще дефинира дали Асандж ще бъде екстрадиран от Англия в Съединени американски щати.

Австралийският жител Асандж е държан в строго охранявания затвор " Белмарш " в Лондон . В Съединени американски щати е застрашен от оптималната присъда до 175 години затвор по обвиняване в издание на класифицирани материали за американските военни интервенции в Ирак и Афганистан, които разкриха военни закононарушения, осъществени от военнослужещи на Вашингтон.

" Господин президент, помилвайки господин Асандж, Вие ще изпратите ясно обръщение за правдивост, истина и човещина към американския народ и към света ", написа Мелцер.

" Вие ще реабилитирате самоуверен човек, търпял неправда, гонене и оскърбление в продължение на повече от 10 години единствено тъй като е споделил истината. "

Зад решетките във Англия здравето на Асандж дотолкоз се е влошило , че " в този момент животът му е заплашен " , съобщи Мелцер, швейцарски правозащитник и някогашен представител на Червения кръст.

Мелцер посетил Асандж в пандиза дружно с двама самостоятелни лекари.

Наблюдателят на Организация на обединените нации сподели, че австралиецът страда от респираторно заболяване, което го излага на заплаха във връзка с COVID-19, от който неотдавна в пандиза " Белмарш " е зародило огнище на зараза
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР