Висш армейски генерал с три звезди и богат опит от

...
Висш армейски генерал с три звезди и богат опит от
Коментари Харесай

Джо Байдън номинира закален в битки офицер за началник на Централното командване

Висш армейски военачалник с три звезди и богат опит от Ирак и Афганистан беше номиниран за позицията топ пълководец на американските сили в Близкия изток, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Президентът Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в номинира армейския генерал-лейтенант Ерик Кърила за шеф на американското Централно командване, което дава отговор за Близкия изток, откакто той бъде нараснал в чин военачалник, оповестиха няколко американски чиновници.

Според съобщение от Комисията по въоръжените сили в Сената Кърила е номиниран единствено за покачване в чин военачалник и в известието не се показва каква ще бъде позицията му, в случай че покачването бъде утвърдено. Въпреки това от няколко месеца се очакваше, че той ще бъде номиниран за поста в американското Централно командване.

Ако покачването бъде утвърдено от Сената, Кърила ще размени генерала от морската пехота Франк Макензи, който беше отпред на командването през последните три години и евентуално ще се пенсионира.

Кърила ще поеме командването на фона на продължаващите опити на Пентагона да реалокира фокуса си към Индо-тихоокеанския район, с цел да се опълчи на възхода на Китай и да укрепи отбраната си против Русия в Европа, където Москва струпва войски покрай границата с Украйна и подклажда страхове от навлизане.

Кърила е служил като началник-щаб в Централното командване под командването на ген. Макензи и неговия предходник ген. Джоузеф Вотъл. Той е командвал батальон в Ирак през 2004 година, където е взел участие във военните дейности и е бил ранен. Командвал е и специфични сили, провеждащи интервенции в Ирак и Афганистан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР