Висш американски военен потвърди в четвъртък, че САЩ няма да

...
Висш американски военен потвърди в четвъртък, че САЩ няма да
Коментари Харесай

Пентагонът защитава Южна Корея без колебание и с всичко налично

Висш американски боен удостовери в четвъртък, че Съединени американски щати няма да се поколебаят да употребяват " цялостната гама " на своите качества , за да защитят Южна Корея от всевъзможни офанзиви, се споделя в взаимно изказване след среща в Сеул, оповестява " Ройтерс ".

Високопоставени военни се събират в Сеул на годишни срещи , защото двете страни са изправени пред възходящите закани от Северна Корея да спрат взаимните си военни учения и Съединени американски щати да трансформират своя метод в договарянията за нуклеарно разоръжаване.

Съединени американски щати желаят и по-голям финансов принос от Южна Корея за американските войски, като в същото време упорства Сеул да анулира решението си за прекъсване на пакта за шерване на разследваща информация с Япония , прочут като GSOMIA. Вашингтон се притеснява, че това ще подкопае тристранното съдействие.

Генерал Марк Мили , началник на Съвместните шеф на щабове на Съединени американски щати, се срещна с южнокорейския си сътрудник военачалник Парк Хан-ки за годишното съвещание на военния комитет в четвъртък.

Двете страни разискаха методите за поддържане на постоянна отбранителна позиция и планувано прекачване на оперативния надзор във военното време на Южна Корея , се споделя в взаимното изказване, даже когато те са понижили взаимните учения за ускорение на договарянията със Северна Корея.

Мили повтори " непрекъснатия ангажимент за обезпечаване на разширено въздържане . Той удостовери, че Съединени американски щати остават подготвени да отговорят на всяка офанзива против Корейския полуостров, употребявайки цялостния набор от военни качества на Съединени американски щати . "
 Еспър още веднъж обикаля Азия, с фокус Китай, опасност за световната доминация на Съединени американски щати
Еспър още веднъж обикаля Азия, с фокус Китай, опасност за световната доминация на Съединени американски щати

Военни в Корея дефинират Съединени американски щати за хлъзгав съдружник

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър също е на посещаване в Сеул , преди среща с южнокорейския министър на защитата Йонг Кионг-Дуо за годишната Консултативна среща по сигурността в петък.

Еспър съобщи в сряда, че е отворен за промени във военната интензивност на Съединени американски щати в Южна Корея , в случай че това помогне на дипломатите, които се пробват да започват договаряния със Северна Корея.

Пхенян отхвърля ученията на Съединени американски щати и Южна Корея като враждебни , даже в сегашната понижена форма. В сряда КНДР заплаши с ответни ограничения, в случай че съдружниците продължат с плануваните учения в рядко изказване на Комисията по държавните въпроси - върховен управителен орган, управляван от водача Ким Чен-ун.

Чьонг Сон-Чан, старши помощник в Центъра за проучвания на Института Седжонг в Южна Корея, съобщи, че изказването на КНДР е ориентирано към оправдаване на бъдещи военни дейности от Северна Корея .
 КНДР заплаши с ответни дейности Съединени американски щати и Южна Корея поради ученията им
КНДР заплаши с ответни дейности Съединени американски щати и Южна Корея поради ученията им

Пхенян смята сходни дейности за провокация

Мили от своя страна загатва за повишение на разпределението на разноските на войските и проблемите с Япония , макар че взаимното изказване не ги адресира директно.

" Председателят Мили чака концентриране на Южна Корея за увеличение на приноса за разноските за защита и разширение на GSOMIA ", декларира южнокорейски боен източник.

Доналд Тръмп упорства Сеул да поеме по-голям дял от парите за 28 500 военни - американското военно наличие , до момента в който възпирането на Северна Корея тормози Южна Корея.

Това може да сътвори казус за идните договаряния на Съединени американски щати за шерване на разноските за защита с други съдружници .

Южна Корея разгласи предходната седмица, че Съединени американски щати желаят до 5 милиарда $ годишно , пет пъти повече от това, което Сеул се съгласи да заплати тази година по едногодишна договорка.

Вашингтон притиска Сеул и да преразгледа решението си за унищожаване на пакта за шерване на разузнаване с Япония. Пактът, който Южна Корея реши да не възобновява, изтича на 23 ноември .

Еспър разяснява в сряда, че GSOMIA " би трябвало да се поддържа ", значимо е за съдействието сред Съединени американски щати, Южна Корея и Япония против всяко " неприятно държание на Северна Корея ", добавяйки, че разногласието е от изгода единствено за Северна Корея и Китай .

Говорителят на министерството на защитата на Сеул Чой Хюн-Су съобщи в четвъртък, че ще преразгледа GSOMIA, " в случай че Япония отдръпна несправедливите си ограничения и другарските връзки сред двете страни се възстановят ".

Отношенията се разпаднаха откакто предходната година висшият съд на Южна Корея подреди на японските компании да компенсират хора, принуждавани да работят през ВСВ , а Япония ограничи износа на основни промишлени материали за Южна Корея през юли.
 Съединени американски щати е подготвен с всички военни качества да пази мира
Съединени американски щати е подготвен с всички военни качества да пази мира

Пентагонът желае да сътвори огромна и по-смъртоносна мощ против Русия и Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР