Висш американски служител посети Черна гора в понеделник, за да

...
Висш американски служител посети Черна гора в понеделник, за да
Коментари Харесай

Американски пратеник посети Черна гора, за да подкрепи кандидатурата на ЕС, докато войната в Украйна бушува

Висш американски чиновник посети Черна гора в понеделник, с цел да предложи поддръжка на дребната балканска нация, която желае да се причисли към Европейския съюз.

През на конференция в столицата Подгорица, заместник-помощник-държавният секретар Габриел Ескобар сподели, че Черна гора би трябвало да бъде идната на опашката за присъединение към 27-членния блок.

„ Няма безусловно никакво подозрение в мозъка ни... (the) стратегическата цел на тази страна е да стане (а) пълновръстен член на Европейски Съюз “, сподели господин Ескобар след диалози с министър-председателя Милойко Спаич.

Шест народи от района на Западните Балкани – Албания, Босна, Сърбия, Косово, Черна гора и Северна Македония са на разнообразни стадии от процеса на присъединение към Европейски Съюз след интервал на войни и рецесии през 90-те години.


 

Г-н Ескобар сподели, че разширението на Европейски Съюз е станало действителност след съветската инвазия в Украйна през 2022 година, което накара формалните лица на Съединени американски щати и Европейски Съюз да се стремят да привлекат шест...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР