Високото съдържание на захар в кръвта може да стане причина

...
Високото съдържание на захар в кръвта може да стане причина
Коментари Харесай

Тази натурална напитка намалява кръвната захар

Високото наличие на захар в кръвта може да стане причина за появяването на съществени болести, само че не би трябвало да се отчайвате, защото това може да се предотврати с една елементарна напитка, написа " Дейли Експрес ".

Става въпрос за вода с лимон. Една чаша дневно оказва позитивно влияние върху равнището на кръвната захар. Напитката предотвратява обезводняването на организма и оказва помощ на бъбреците да изхвърлят непотребната захар. Повишеното равнище на кръвна захар е показателно за съществуването на диабет от втори вид и усилва риска от инсулт.

Тази напитка предотвратява обезводняването, по тази причина е дребна вероятността да възприемете обезводняването за апетит. Съответно, понижават се и възможностите да хапнете нещо в неуместно време, като по този метод да повишите концентрацията на глюкоза в организма.

Поддържайки естествени равнища на захар в кръвта, вие доста дейно повишавате възможностите си за дълъг живот. Тайната е в това, че неконтролируемият диабет от втори вид и високото наличие на кръвна захар могат да станат причина за сърдечни болести и инсулт.

Разбира се, пиенето на лимонена вода единствено по себе си не е задоволително.

Центърът по надзор и профилактика на диабета предлага да се пие сок вместо газирани питиета. Що се отнася до храната, най-добре е да се храните постоянно и да не пропускате хранения. Диетата ви би трябвало да е с по-ниско наличие на калории, наситени мазнини, трансмазнини и сол.

Медиците прецизират какво следва да се схваща под " здравословно хранене ":

- най-малко пет порции плодове и зеленчуци дневно;

- ястие на нишестени храни с високо наличие на фибри (кафяв ориз, пълнозърнести макаронени изделия);

- включване в диетата на бобови растения, фасул, риба, яйца и месо.

Поддържането на равнищата на кръвната захар под надзор изисква също постоянни извършения - най-малко три часа седмично. Препоръчително е да посещавате доктор един път годишно, с цел да проверявате здравословното си положение.

Източник: БГНЕС
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР