Високото кръвно налягане е толкова разпространен здравословен проблем при хората

...
Високото кръвно налягане е толкова разпространен здравословен проблем при хората
Коментари Харесай

10 билки за регулиране на високото кръвно налягане

Високото кръвно налягане е толкоз публикуван здравословен проблем при хората над 50 години, че не трябва да остава нелекуван. Но вместо медикаменти, може първо да опитате с смяна в метода на живот, храненето, а също и с билколечение. Предлагаме ви 10 билки, които сполучливо могат да се оправят с високото кръвно налягане.
1. Босилек
Доказано е, че екстрактът от босилек намалява кръвното налягане при гризачите, въпреки и за малко. В босилека се съдържа евгенол, който може да блокира стягането на кръвоносните съдове, което да докара до намаление на кръвното налягане. 

 



 
2. Магданоз
Магданозът съдържа разнородни съединения, като витамин С и диетични каротеноиди, които могат да понижат кръвното налягане. Няколко изследвания демонстрират, че каротеноидните антиоксиданти понижават кръвното налягане и LDL (лошия) холестерол, рисков фактор за сърдечни болести. Подобно на босилека и магданозът спомага за разпределяне на кръвоносните съдове, блокирайки проникването на калций към тях. 

 



 
3. Семена от целина
Семената от целина са универсална фалшификация, цялостна с разнообразни хранителни субстанции, като желязо, магнезий, манган, калций и фибри. Изследователите допускат, че съединенията в екстракта от семена от целина могат да оказват помощ за намаление на кръвното налягане, като работят като натурален блокер на калциевите канали.

 10 билки за контролиране на високото кръвно налягане

 
4. Китайски котешки нокът
Хората от дълго време употребяват китайски котешки нокът в обичайна китайска медицина за лекуване на разнообразни болести, в това число високо кръвно налягане. Китайският котешки нокът съдържа няколко съединения, като хирсутин и ринхофилин. Проучванията при животни демонстрират, че те могат да понижат кръвното налягане, като работят като естествени блокери на калциевите канали.В допълнение, тези съединения могат да подтикват кръвоносните съдове да създават азотен оксид, който е химично съединяване, което оказва помощ на кръвоносните съдове да се провиснал и разширят.

 
5. Брахми (Бакопа мониери) Bacopa monnieri е билка, която пораства в блатисти региони в Южна Азия. Практикуващите аюрведична медицина го употребяват за лекуване на разнообразни болести, в това число безпокойствие, проблеми с паметта и високо кръвно налягане. При изследвания върху животни Bacopa monnieri спомага за намаление както на систоличното, по този начин и на диастолното равнище на кръвното налягане, като подтиква кръвоносните съдове да отделят азотен оксид.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР