Високото качество трябва и може да бъде достъпно. С това

...
Високото качество трябва и може да бъде достъпно. С това
Коментари Харесай

Демократичният модел на пазаруване – собствената марка на Лидл България

Високото качество би трябвало и може да бъде налично. С това разбиране преди 10 години Lidl стъпва на българския пазар. „ Нарекохме това разбиране либерален модел на извършване на покупки “, споделя Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България. На особено събитие нощес тя благодари персонално на представителите на българските медии за поддръжката и показа с атрактивна ретроспекция от заглавия във водещи национални медии главните достижения на компанията през тези 10 години, като изясни какво стои зад сполучливото наличие на веригата в страната.

Началото на бизнес историята на триумфа на Лидл България е на 25 ноември 2010 година, когато веригата бележи казус на българския пазар като отваря по едно и също време 14 магазина в 11 града. Компанията е последната от огромните вериги, която стъпва на пазара и би трябвало да се потвърждава и да печели доверие при голяма конкуренция. Благодарение на своя друг модел, веригата съумява да плени вниманието на клиентите.

Фундамент в основата на този друг за пазара у нас модел са личните марки на Lidl, които разрешават да се реализира най-хубаво съответствие сред между качество и цена.

Гарант за качеството им е прецизния надзор върху целия индустриален цикъл - от избора на снабдители и първични материали до идването на стоките на щандовете. В допълнение към личните марки, посредством оптималната оптимизация и успеваемост на всички процеси - индустриални, логистични, и маркетингови - веригата пести средства, които връща към крайния клиент под формата на по-ниска цена за високо качество.

А третият дирек на този модел са нововъведенията – в артикули, процеси, индустриални технологии, рекламна връзка и прочие Ако проследим линията на времето в тези 10 години от историята на Лидл България ще открием, че в действителност става дума за деликатно планиран  цялостен, виновен и пореден метод, който също работи за  масова досегаемост на високото качество. Така да вземем за пример Lidl e първата верига, която вкара тематичните седмици, поветени на кулинарните обичаи от разнообразни страни.

 Заедно със своите сътрудници – българските производители – веригата създава и вкарва редица продуктови нововъведения като салами във всички ценови категории без вложение на механично отделено месо, с което доста се понижава потреблението на подобрители и сгъстители и изрично се усъвършенства качеството и усета. Друга емблематична серия за марката е Clean Label  - салами без изкуствени консерванти, оцветители и овкусители. Със серията “Родна стряха ” Lidl стана и първата верига, която търси и предлага достоверни български предписания.

Благодарение на партньорството си с Lidl българските производители уголемяват производството си, влагат в модернизиране на базите и в узаконяване на продукцията, покачват качеството на стоките си и стават по-конкурентни освен у нас, само че и на интернационалния пазар.

 

За 10 години общият размер на вложенията на компанията в България надвишава 1 милиард лв., а единствено за последните 5 години платените от нея налози са над 100 млн. лв..

Най-ценното ни постижение обаче са хората, без съмнение споделя Милена Драгийска.

Затова и едно от най-големите пера в бюджета на компанията всяка година е планувано за чиновниците. Заплащането в Лидл България е измежду най-високите в сектора, като междинната заплата във веригата е с 52% над междинната стойност за стопанската система като цяло. Над 75% от мениджърите във веригата са се издигнали от вътрешната страна в компанията и това основава една друга положителна атмосфера, основана на действителни дейности, а не на обещания. Ежегодно Лидл България влага 6-цифрена сума за подготовка и образование на чиновниците и е първата верига, която вкарва положително отчитане на работното време до минута.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР