Високопроизводителните компютри ще станат бизнес за 50 млрд. долара до

...
Коментари Харесай

Финансите ускоряват ръста при мега-компютрите


Високопроизводителните компютри ще станат бизнес за 50 милиарда $ до 2027 година (снимка: CC0 Public Domain)

Увеличеното търсене от страна на банки, застрахователни компании и компании за финансови услуги е в основата на развиването на пазара на високопроизводителни компютри (HPC). Според най-новите оценки за този сегмент, единствено след 5 години HPC ще e бизнес за към 50 милиарда $. Към сегашния миг браншът се прави оценка на към 36 милиарда $, съгласно анализаторите от MarketsandMarkets.

HPC системите могат да бъдат употребявани през управляеми облачни услуги като Amazon AWS и Microsoft Azure. Използвайки HPC през управляемия облак, организациите могат да се възползват от силата на наличните HPC системи, без да се постанова да настройват HPC системи независимо. Използването на HPC, поддържан в облака, следва модел на ценообразуване от вида „ тревожа съгласно колкото използваш “. Това прави технологията елементарно налична и привлекателна, споделят MarketsandMarkets.

Най-голям дял от пазара на HPC в интервала до 2027 година ще се пада на така наречен паралелни калкулации. При тях голям брой обработващи съставни елементи работят по едно и също време за решение на комплицирани задания. Тези задания биват разграничени на по-малки – надлежно за решаването им бива назначен специфичен компютърен запас. Паралелните калкулации се трансфораха в преобладаващ стандарт в компютърната архитектура, защото се употребяват все по-често в актуалните многоядрени процесори заради по-ниската консумация на сила.

Прогнозата за географското систематизиране на бизнес сочи, че Северна Америка ще стане очевидец на най-голям напредък през прогнозния интервал. Тя ще държи най-големия пазарен дял (~44%) във времето до 2027 г, защото това е софтуерно напреднал район и има доста наличие на огромни пазарни играчи, споделят MarketsandMarkets. Освен това районът има най-голямо наличие на снабдители на облачни услуги. Не на последно място там са съсредоточени солидни вложения в софтуерното развиване на съществуващите инфраструктури, което подхранва скоростта на внедряване на HPC системите. Не на последно място районът се отличава със мощно търсене, изключително на системи и решения „ на поискване “.

Като основни имена в сектора от MarketsandMarkets показват одобрени играчи на пазара като Advanced Micro Devices (САЩ), Intel (САЩ), HPE (САЩ), IBM (САЩ), Dell (САЩ), Lenovo (Китай), Fujitsu (Япония), Atos (Франция ), CISCO (САЩ), Nvidia (Япония), NEC Corporation (Япония) и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР