Високопоставеният саудитски принц Митеб бин Абдулах бе освободен вчера от

...
Високопоставеният саудитски принц Митеб бин Абдулах бе освободен вчера от
Коментари Харесай

Саудитски принц платил 1 млрд. долара, за да излезе от ареста

Високопоставеният саудитски принц Митеб бин Абдулах бе освободен през вчерашния ден от ареста след " задоволително съглашение ", заплащайки на управляващите над един милиард $. Това заяви нощес саудитски представител, участващ в акцията против корупцията в кралството, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Митеб, който бе шеф на елитната Национална армия, бе измежду десетките членове на кралското семейство, министри и други някогашни и сегашни висши служители, наранени от огромно следствие за корупция, стартирано от престолонаследника принц Мохамед бин Салман. 

Принц Митеб беше считан преди време за главен кандидат за трона. 

Според източника на Ройтерс не е известна сумата против която Митеб е бил пуснат на независимост, само че се счита, че тя надвишава " еквивалента на един милиард $ ". 

" Ясно е, че съглашението включва самопризнание в корупция ", сподели още източникът. Той добави, че още трима обвинени за корупция, са се споразумели с управляващите и прокуратурата е решила да освободи прочут брой от арестуваните и да предяви обвинявания към минимум петима от тях.

Смета се, че антикорупционната акция е и почистване на сметки по върховете в Рияд и посредством нея 32-годишният престолонаследник Мохамед бин Салман укрепва още повече властта си. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР