Високопоставеният представител на Северна Корея (КНДР) Ким Йон-чхол пристигна във

...
Високопоставеният представител на Северна Корея (КНДР) Ким Йон-чхол пристигна във
Коментари Харесай

Специален пратеник на Северна Корея пристигна във Вашингтон за преговори

Високопоставеният представител на Северна Корея (КНДР) Ким Йон-чхол дойде във Вашингтон, където се чака да се срещне с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и държавния секретар Майк Помпейо, предадоха Агенция Франс Прес и ДПА.

Смята се, че Ким, който е зам.-председател на Централния комитет на Корейската трудова партия, носи писмо до Тръмп от севернокорейския водач Ким Чен-ун, оповестява южнокорейската организация Йонхап.

Ким Йон-чхол е дясната ръка на севернокорейския водач и главен сътрудник на Помпейо в договарянията за нуклеарното разоръжаване на КНДР, напомня Агенция Франс Прес. Последната среща сред него и държавния секретар на Съединени американски щати беше анулирана в последната минута от Пхенян.

Миналата седмица Ким Йон-чхол посети Пекин, където се срещна с китайския президент Си Цзинпин.

Севернокорейският делегат идва във Вашингтон в миг, когато наподобява двете страни се готвят за нова среща на високо ниво сред техните водачи, макар неналичието на прогрес в договарянията за денуклеаризацията. Двамата държавни глави евентуално ще се срещнат в Тайланд или Виетнам.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР