Високопоставени служители с недвижими имоти в чужбина и баснословни доходи,

...
Високопоставени служители с недвижими имоти в чужбина и баснословни доходи,
Коментари Харесай

Военнопрестъпникът Сергей Шойгу и негови подчинени са откраднали 80% от парите за войната в Украйна

Високопоставени чиновници с недвижими парцели в чужбина и баснословни приходи, които не са декларирани, са обект на ново следствие от екипа на Алексей Навални. То е отдадено на Алексей Криворучко, заместител на съветския министър на защитата,. Според обява на плана FreeDom интернационалният финансист Бил Браудър счита, че чиновници като Криворучко в Русия са главната причина за корупцията в армията.

" Корупцията в Русия е толкоз необятно публикувана, че съвсем нищо не работи. Всичко в страната не работи. Те не са в положение да организират военни интервенции. 80% от парите, които трябваше да отидат за войната, бяха откраднати и това е добре ", твърди Браудър в изявление за The Wall Street Journal.

Адвокат Николай Полозов е склонен, че корупцията е повлияла на бойната успеваемост на съветските войски. Благодарение на служители като Шойгу и Криворучко съветските танкове остават без динамична отбрана и се трансформират в много лесни цели.

" Корумпираността на режима на Путин и неговите чиновници се демонстрира точно в това, че дълго време, повече от 20 години, главната концепция беше да се краде колкото се може повече на тези позиции, с опциите, които тези чиновници имаха. И да обезпечат бъдещето на децата си с всички пари, които са откраднали ", сподели Полозов.

Руслан Шаведдинов от Фондацията за битка с корупцията споделя, че съветското Министерство на защитата е едно от най-корумпираните ведомства. Ето за какво самият Шойгу стана приказно богат и " позлати " фамилията си. Всички от обкръжението му в това министерство също са корумпирани.

Според Шаведдинов Министерството на защитата на РФ е едно от най-корумпираните и непопулярни измежду хората ведомства, за което всяка година се отделят от ден на ден пари от бюджета. В същото време се крадеше от ден на ден и повече, изяснява той и показва, че действително никой не е работил за реформирането на армията и образованието на бойците.

" Те (служителите в съветското министерство на защитата, бел. ред.) не бяха готови за тази война, те живееха като се занимаваха с това да се обогатяват и да присвояват бюджета в джобовете си ", споделя Шаведдинов.

На въпрос дали Путин няма да потърси сметка на Шойгу къде са се дянали отделените пари за армията през всичките тези години, сътрудникът на Фонда за битка с корупцията дава отговор:
" Той не задава подобен въпрос. Шойгу знае, че с цел да няма такива въпроси, от време на време някой малък снабдител на МО на районно управление (на МВР) бива " осветяван " от същия Шойгу пред пресата. Доставчика то арестуват и се приказва за " големите " суми, които той е откраднал ".

Фондация " Навални " заяви, че е открито, че дъщерите на съветския заместник-министър на защитата Алексей Криворучко имат американско поданство. Самият той пък има първокласен неподвижен парцел на стойност половин милиард рубли.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР