Високопоставени съветници на американския президент Доналд Тръмп обсъждат възможни санкции

...
Високопоставени съветници на американския президент Доналд Тръмп обсъждат възможни санкции
Коментари Харесай

Възможни санкции срещу Китай от страна на САЩ

Високопоставени съветници на американския президент Доналд Тръмп разискват вероятни наказания против Китай, оповестява „ Политико “, базирайки се на два източника от администрацията във Вашингтон. /БГНЕС/

Въпросът е бил разискван през почивните дни и ще се разисква и през днешния ден. Окончателното решение би трябвало да бъде взето още тази седмица, декларират източниците на изданието.

Какво точно ще избере Тръмп не е ясно, само че на масата са необятен избор от благоприятни условия, в това число ограничавания в областта на търговията и стопански наказания.

Американският президент е уверен, че Китай не прави задоволително, с цел да принуди КНДР да се откаже от своята нуклеарна стратегия и ракетни тествания. Той наскоро изрази своето отчаяние по този мотив. Според него Китай единствено приказва, само че нищо не прави, въпреки елементарно да може да позволи този проблем. Съединени американски щати повече няма да търпят това състояние.

Тръмп описа през април пред „ Уолстрийт джърнъл “, че по време на срещата си във Флорида с китайския водач Си Цзинпин е предложел да направи отстъпки в комерсиалната политика в подмяна на попречване на опасността от КНДР.

Съединени американски щати считат, че Китай имат неповторими връзки със Северна Корея и единствено те могат да окажат въздействие на режима в Пхенян, съобщи в неделя вицепрезидентът Майк Пенс. Според него Поднебесната би трябвало да направи повече в тази посока, макар подхванатите към този момент стъпки за изолираност на Северна Корея. Пенс също по този начин напомни, че Тръмп е дал на Си Цзинпин ясно да разбере това по време на техните диалози.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР