Високопоставени представители на САЩ и Русия ще се срещнат идната

...
Високопоставени представители на САЩ и Русия ще се срещнат идната
Коментари Харесай

Висши дипломати на САЩ и Русия ще се срещнат, за да успокоят напрежението

Високопоставени представители на Съединени американски щати и Русия ще се срещнат идната седмица във Финландия в опит да успокоят дипломатическото напрежение, достигнало равнищата от Студената война, съобщи " Асошиейтед прес ". Информацията, публикувана по-рано от разнообразни източници, бе доказана от Държавният департамент на Съединени американски щати.

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков ще беседва в понеделник и вторник (11-12 септември) в Хелзинки със заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Томас Шанън. Тази година двамата към този момент имаха срещи, отдадени на превъзмогване на дразгите в руско-американските връзки като да вземем за пример ответното затваряне на дипломатически задачи и експулсиране на дипломати.

Очаква се този път Шанън и Рябков да се заемат с по-широките стратегически връзки, както с и контрола над оръжията. Предишните два преговорни кръга сред тях завършиха без финален резултат.

При днешното обявяване на новите договаряния Държавният департамент посочи, че до момента в който е в Хелзинки, Шанън ще се срещне също с финландския президент Саули Нинистьо и други публични представители.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР