Високопоставени китайски лидери са провели среща в началото на декември,

...
Високопоставени китайски лидери са провели среща в началото на декември,
Коментари Харесай

Китайските служби задействат плана си за намеса в изборите в Тайван

Високопоставени китайски водачи са провели среща при започване на декември, с цел да " координират " напъните на държавното управление да повлияе на идните избори в Тайван. Това оповестява " Ройтерс ", базирайки се на разследваща информация, събрана на острова.

Действията са били част от акция, която тайванските чиновници смятат за интервенция във вота.

Тайвански чиновници предизвестиха, че Пекин се пробва да насочи гласоподавателите към претенденти, които се стремят към по-тесни връзки с Китай на президентските и законодателните избори на 13 януари. Това се случва на фона на нараствания боен и политически напън на Китай, който се пробва да принуди демократично управлявания остров да одобри териториалните му искания.

Срещата в Пекин е била извършена от четвъртия по сан водач на Китайската комунистическа партия Уан Хунин, който е и заместник-ръководител на Централната управителна група на Пекин по въпросите на Тайван, управлявана от президента Си Дзинпин, настояват редица тайвански чиновници по сигурността.

Присъствали са висши чиновници от разнообразни служби, в това число отдела за гласност на Китай, Министерството на държавната сигурност, Министерството на защитата и Службата по въпросите на Тайван, обясниха тайванските чиновници по сигурността, базирайки се на разследваща информация, събрана от Тайван.
 Китайски балон тормози Тайван
Китайски балон тормози Тайван

Месец преди изборите

Миналия месец президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изиска от

По мотив изборите Китайската работа по въпросите на Тайван съобщи, че зачита " обществените системи " на Тайван.

Акцент на срещата е било " обезпечаването на успеваемостта и координацията на другите действия по изборите в Тайван ", твърди Тайпе.

Заключението от срещата е било, че другите служби би трябвало да " консолидират " работата си в Тайван, като отделът за гласност и отделът за психическа война към Народната освободителна войска, наименуван " База 311 ", проведат акции за въздействие, с цел да повлияят на публичното мнение посредством новинарски излъчвания и обществени медии.

На Китайската работа по въпросите на Тайван и отдела за работа на Обединения фронт е било предоставено да извършат стратегии за разпространение, които включват действия за продан с тайвански политици и, които да се върнат в родината си, с цел да гласоподават.
 Съединени американски щати упорства гласуването в Тайван да бъде без
Съединени американски щати упорства гласуването в Тайван да бъде без " външна интервенция "

Висшият посланик на Вашингтон в Тайпе твърди, че политиката на Съединени американски щати по отношение на острова ще остане същата, без значение от това кой завоюва

Отбелязва се, че Китай ще продължи да " подхранва разказа за " " , което допуска, че в случай че ръководещата Демократична прогресивна партия (ДПП) остане на власт, е евентуално експлоадирането на война с Китай.

Пекин неведнъж е наричал ДПП рискови сепаратисти и е призовавал тайванците да създадат " верния избор ". Кандидатът за президент на ДПП Лай Чинг-те води в социологическите изследвания.

Правителството на Тайван е нащрек за опити на Китай да се намеси в изборите посредством нелегално финансиране на другарски настроени към Пекин претенденти.

По време на срещата Пекин е заключил и че би трябвало да " поправя темпото " на своите акции, съобщи почитан тайвански чиновник, акцентирайки отрицателните реакции на острова след неотдавнашния надзор на тайванското държавно управление по отношение на пътуванията с понижени цени, както и мнения по китайската държавна телевизия по отношение на претендентите за президент на ДПП като " двоен акт на самостоятелност ".

" Ако намесата в изборите е прекомерно явна, това може да има противоположен резултат " , уточни източникът.
 Китайски военни самолети тормозят Тайван предизборно
Китайски военни самолети тормозят Тайван предизборно

11 самолета пресякоха сензитивната междинна линия на Тайванския проток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР