Високопоставен украински служител определи като пълни глупости твърденията на руското

...
Високопоставен украински служител определи като пълни глупости твърденията на руското
Коментари Харесай

Украйна определи като пълни глупости разследването на Москва за взрива на Кримския мост

Високопоставен украински чиновник дефинира като " цялостни нелепости " изказванията на съветското следствие за детонацията, която нанесе тежки вреди на моста, свързващ Русия с анексирания от Москва Кримски полуостров, съобщи Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин упрекна украинските сили за сигурност за детонацията, а по-рано през днешния ден Федералната работа за сигурност (ФСС) на Русия заяви, че е задържала петима руснаци и трима жители на Украйна и Армения по отношение на случая.

" Цялата активност на Федералната работа за сигурност и Следствения комитет е цялостна нелепост ", съобщи Андрий Юсов, представител на украинския вътрешен министър, на въпрос по отношение на съветските изказвания за гърмежа.

ФСС и Следствения комитет са " подправени структури, които служат на режима на Путин, тъй че ние несъмнено няма да разясняваме изказванията им ", сподели Юсов.

На 8 октомври на Кримския мост се взриви товарен автомобил, вследствие на което се възпламениха седем цистерни с гориво от железопътна комбинация.

Официалната версия на съветското следствие е, че детонацията е била породена от камион бомба, който е тръгнал от България и е минал през Грузия, Армения, Северна Осетия и Краснодарския регион на Русия, преди да се взриви на моста.

Взривът провокира проваляне в морето на два сектора от лявото двулентово платно на пътя. 

Дясното двулентово платно на пътя, ситуирано в средата на структурата на моста – сред камиона и влаковата комбинация, остана невредимо. Движението по него беше обновено още същия ден.

Според ръководителя на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин се касае за атентат, проведен от тайните служби на Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР