Високопоставен служител в TikTok разкри, че понякога компанията не взима

...
Високопоставен служител в TikTok разкри, че понякога компанията не взима
Коментари Харесай

TikTok са пренебрегвали собствените си алгоритми за да популяризират Световното по футбол и Тейлър Суифт

Високопоставен чиновник в TikTok разкри, че от време на време компанията не взима поради логаритмите на приложението, когато става въпрос за много значимо наличие. По думите на Джеф Лусима, началник на отдела за киберзащита и отбрана на данните, става въпрос за събития като Световното състезание по футбол и влизането на Тейлър Суифт в платформата.

„ Ние разпространяваме съдържане като Световната купа и идването на Тейлър Суифт, като от време на време вършим това без да се съобразяваме с рейтингите, които биха получили сходни събития от системата за рекомендации. Правим това по сходство на промотирането на филми в началната страница на Netflix. Това укрепване се ползва за доста дребен % от видео материалите и постоянно е съобразено с нашите правила, които в границите на компанията ни са ясни и транспарантни, “ разяснява Лусима.

Тази информация идва сега, в който световно се приказва за оферти за възбрана на TikTok заради боязън от това, че китайската компания-майка ByteDance има опцията да постанова нежелани гледни точки и информации на потребителите.

Изказването на високопоставения чиновник идва откакто по-рано бе публикувана информация, че чиновниците на TikTok могат собственоръчно да подсилят несъмнено наличие в обществената мрежа, като този прийом е именуван „ heating “. Според сегашни и някогашни чиновници приблизително към 1-2% от дневните видео материали биват подложени на „ heating “.

Потвърждението от страна на Лусима може да докара до още по-сериозен ответен удар за TikTok на фона на другите оферти и дейности за ограничение или запрещение на мрежата в страни като Съединени американски щати, Канада, Индия, Англия и Европейски Съюз. Основното безпокойство е, че китайският притежател на TikTok, ByteDance може да употребява логаритмите на приложението, с цел да прокарва пропагандни хрумвания.

Въпреки враждебното отношение на управляващите, потребителите надали ще „ избягат “ от обществена мрежа, в случай че публично не им бъде отсечен достъпа. Според статистиката през 2021 година консуматори в TikTok са били 655,9 милиона, през 2022 година към този момент са 755 милиона, като упованията са през 2025 година да доближат 955,3 милиона.

За да успокои пристрастеностите Джеф Лусима дава ясното конкретизиране, че подсилванията на упоменатите нагоре тематики са били осъществени от офиса в Лос Анджелис и са прилагани за наличие, което към този момент е било доста известно измежду аудиторията. Освен това екипът се е подсигурил, че наличието не опонира на фирмените протоколи. Лусима прибавя, че сътрудникът на TikTok във връзка с ръководството на данните Oracle има способността да преглежда наличието, което е застраховка, че „ никой не вкарва някакви непредвидени правила или държания в системата. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР