Високопоставен служител на САЩ по въпросите на националната сигурност призова

...
Високопоставен служител на САЩ по въпросите на националната сигурност призова
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Индия да не помага на Русия да подкопае долара

Високопоставен чиновник на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност прикани Индия да понижи икономическите и военните си връзки с Русия, като предизвести за " последствията " за всяка страна, която оказва помощ на Москва да избегне неотдавнашната вълна от западни наказания.

След среща с индийски публични лица в четвъртък заместник-съветникът на Вашингтон по националната сигурност в региона на интернационалната стопанска система Далийп Сингх прикани Ню Делхи да не усилва вноса на съветски енергийни артикули и да заобикаля всевъзможни дейности, които биха могли да " подкопаят " американския $ .

 

" Това, което не бихме желали да забележим, е бързо ускорение на вноса на Индия от Русия, що се отнася до силата или какъвто и да е различен експорт, който сега е неразрешен от Съединени американски щати ", сподели той и добави, че Съединени американски щати " доста желаят всички страни, изключително нашите съдружници и сътрудници, да не основават механизми, които поддържат рублата и които се пробват да подкопаят финансовата система, основана на $ ".

 

 

Осъждайки " ненужната война " на Русия в Украйна, Сингх съобщи, че визитата му в Индия е " в дух на другарство, с цел да изясни механизмите на нашите наказания ", само че все пак предизвести, че ще има " последици [за] страните, които интензивно се пробват да заобиколят или да запълнят " тези наказания.

 

 

 Запитан какви биха могли да бъдат тези последствия, съветникът отхвърли да посочи, като съобщи, че това е част от " частни полемики, които няма да споделя обществено ".

Забележките на Сингх последваха известията, че Москва и Ню Делхи сега създават система за разплащане в рупии и рубли, която ще разреши на двете страни да правят двустранна търговия във валутите си. Индия също по този начин неотдавна се съгласи да закупи известно количество съветски недопечен нефт с отстъпка - непопулярно решение за Съединени американски щати и някои съдружници, които започнаха акция за наказателни наказания, целяща да изолира съветската стопанска система и да срине курса на рублата.

 

Руският външен министър Сергей Лавров също посети индийската столица в четвъртък, което съответства с формалните срещи със Сингх, както и с външния министър на Обединеното кралство Лиз Тръс.

 

 Въпреки че американски, австралийски и английски публични лица подлагат на критика отхвърли на Индия да се причисли към глобите, представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс упорства, че Вашингтон не се " стреми да трансформира " връзките на която и да е страна с Руската федерация, като засяга точно Индия.

" Това, което се стремим да създадем, без значение дали става въпрос за Индия или други сътрудници и съдружници по света, е да създадем всичко допустимо ", с цел да подсигуряваме, че " интернационалната общественост приказва в унисон ", добави Прайс в коментар за пътуването на Лавров.

 

Често представян като " проектант " на режима на наказания на Съединени американски щати против Москва, Сингх се спря на възходящите връзки сред Русия и Китай, като предизвести, че партньорството им може да има съществени последствия за Индия, която от дълго време е в териториален спор с Пекин по китайско-индийската граница.

" Ако съпоставите това с действителността, в която Китай и Русия оповестиха партньорство без граници и Русия съобщи, че Китай е нейният най-съществен стратегически сътрудник, това има действителни последствия за Индия ", сподели той и съобщи, че Москва няма да " се притече на помощ на Индия " при положение на китайско навлизане.

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР