Високопоставен служител на хутите обеща безопасно преминаване на руски и

...
Високопоставен служител на хутите обеща безопасно преминаване на руски и
Коментари Харесай

Хутите обещаха безопасно преминаване на руски и китайски кораби

Високопоставен чиновник на хутите даде обещание безвредно прекосяване на съветски и китайски кораби през Червено море, където подкрепяната от Иран йеменска бунтовническа формация прави набези против търговски кораби в символ на взаимност с палестинците в Газа.


В изявление, оповестено от съветското издание " Известия " през днешния ден, високопоставеният чиновник на хутите Мохамед ал-Бухаити съобщи, че водите към Йемен, които някои корабни компании заобикалят заради продължаващата експанзия, са безвредни, стига корабите да не са свързани с избрани страни, изключително с Израел.

" Що се отнася до всички останали страни, в това число Русия и Китай, тяхното мореплаване в района не е застрашено ", сподели той.

" Нещо повече, ние сме подготвени да осигурим безвредното прекосяване на техните кораби в Червено море, защото свободното мореплаване играе значима роля за нашата страна ".

Нападенията против кораби, " по какъвто и да е метод свързани с Израел ", ще продължат, добави той.

Бухаити отбрани залавянето от групата му през ноември на Galaxy Leader - търговски транспортен съд, обвързван с израелски предприемач - като " превантивна мярка за всички други, с цел да следват нашите условия ".

Екипажът на кораба, който към момента е арестуван, " е добре и ние ги посрещаме топло ", добави той. БГНЕС припомня, че на борда на пленения транспортен съд има и двама български моряци.

Макар хутите да упорстват, че нападенията им са ориентирани единствено към кораби с избрана народност, пълководец от американските военноморски сили съобщи, че засегнатите кораби в действителност са свързани с десетки страни./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР