Високопоставен служител на Хизбула и член на парламента на Ливан

...
Високопоставен служител на Хизбула и член на парламента на Ливан
Коментари Харесай

Хизбула: Израел ще си плати за ударите в Ливан

Високопоставен чиновник на " Хизбула " и член на Народното събрание на Ливан Хасан Фадлала сподели в четвъртък, че Израел ще бъде изправен пред възмездие, откакто две групи удари против Южен Ливан предходния ден убиха 10 цивилни, половината от които деца.

" Врагът (Израел) ще заплати цената за тези закононарушения ", сподели Фадлала пред " Ройтерс ", запитан за реакцията на мощната, подкрепяна от Иран въоръжена формация на най-смъртоносния ден за цивилни в Ливан, откогато започнаха военните дейности по южната му граница.

" Хизбула " си разменя огън повече от четири месеца с израелската войска в поддръжка на своя палестински съдружник " Хамас ", който извърши смъртоносна офанзива против Израел на 7 октомври, която беше посрещната с израелско нахлуване по суша, въздух и море против Газа.

" Хизбула " твърди, че нейните ракети също по този начин възпират Израел от по-широка атака против Ливан.

Израелските удари в сряда пристигнаха, откакто обстрел против военна база в Северен Израел умъртви един боец. " Хизбула " не пое отговорност за тази офанзива.

Фадлала сподели, че " Хизбула " има " законно право да пази своя народ и няма да трепне да направи това, което е належащо, с цел да го отбрани " и настоя Израел да спре войната си против Газа.

Временният министър председател на Ливан Наджиб Микати също инструктира външния министър Абдалах Бу Хабиб да записва нова тъжба в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на ударите, които предизвикаха жертвите в сряда.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР