Високопоставен шеф в Европа обяви какви планове имат за една

...
Високопоставен шеф в Европа обяви какви планове имат за една
Коментари Харесай

Шарл Мишел: ЕС остава основният партньор на Албания и най-големият финансист на страната

Високопоставен началник в Европа разгласи какви проекти имат за една от балканските страни.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи през днешния ден в Тирана, че Албания е изпълнила всички условия за започване на договаряния за участие и че договарянията би трябвало да стартират допустимо най-скоро, съобщи Албанската телеграфна организация (АТА), представена от Българска телеграфна агенция.

Шарл Мишел е на балканска обиколка, която включва визити в Сърбия, Албания и Босна и Херцеговина. Днес той ще замине за Босна.

На взаимна конференция в Тирана с албанския министър председател Еди Рама Шарл Мишел даде уверения за цялостния ангажимент на Европейски Съюз за интеграцията на Албания.

„ Албания е част от европейското семейство и Европейски Съюз остава главният сътрудник на Албания и най-големият финансист за Албания ", сподели Шарл Мишел. Той подсети, че през юни ще има среща на 27-те водачи на Европейски Съюз и водачите на Западните Балкани.

Премиерът Еди Рама сподели, че Албания се намира на напълно друго равнище на взаимно битие в европейската политическа рамка вследствие на все по-ясно изразената воля на Европейския съюз, на управляващите в Брюксел, да приближат Западните Балкани към Европейски Съюз.

" Чувстваме се доста горди, че сме част от общия фронт, който сега повече от всеки път се изправя против злото поради военния спор в Украйна ", сподели Рама.

Той уточни, че е разискал с ръководителя на Европейския съвет общата обстановка, уговорките и провокациите във връзка с войната в Украйна и идното съвещание на Европейския съвет, на което тематиката за публично начало на договарянията по присъединение на Албания и Република Северна Македония е в дневния ред.

Рама сподели, че с Мишел са разговаряли също за промените в Албания, районните връзки, самодейността „ Отворени Балкани “ и вътрешните провокации пред района.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР