Високопоставен руски политик заяви, че три дрона, свалени над Москва

...
Високопоставен руски политик заяви, че три дрона, свалени над Москва
Коментари Харесай

Руски депутат: Три дрона са свалени над московско предградие, където Путин има резиденция

Високопоставен съветски политик съобщи, че три дрона, свалени над Москва през днешния ден, са били над влиятелното предградие Рубльовка на съветската столица, където се намира публична резиденция на президента Владимир Путин, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано съветското министерство на защитата заяви, че противовъздушната защита е унищожила всичките осем безпилотни летателни апарати, употребявани при офанзивата, за която упрекна Украйна.

В обява в " Телеграм " Александър Хинщейн, изтъкнат член на съветския парламент от ръководещата партия " Единна Русия ", сподели, че три дрона са били свалени над Рубльовка, единствено на 10 минути път с кола от резиденцията на Путин в Ново Огарьово.

Следственият комитет на Русия, който стартира инспекция на случаите, удостовери, че безпилотните летателни апарати са били свалени над Одинцовски регион, който включва Рубльовка.

Рубльовка, цялост от елитни затворени комплекси в горите западно от Москва, където по едно време се следиха едни от най-високите цени на недвижими парцели в света, е дом на огромна част от съветския политически, бизнес и културен хайлайф, отбелязва Ройтерс.

Освен Путин, някогашният президент Дмитрий Медведев и министър-председателят Михаил Мишустин също имат жилища в Рубльовка, по този начин както и доста от най-богатите предприемачи в Русия.

В изказване, оповестено в " Teлеграм " от неговата пресслужба, шефът на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин упрекна за офанзивите с дронове висши военни, живеещи в предградието.

Пригожин, прочут с острите си изявления, нееднократно е окачествявал жителите на Рубльовка като хайлайф, който не е задоволително зает с войната в Украйна, и упреква висшия команден състав за съветските неуспехи на бойното поле, отбелязва Ройтерс.

" Защо, по дяволите, позволявате на тези безпилотни самолети да летят до Москва? На кого му пука, че те летят към домовете ви на Рубльовка! Нека къщите ви станат на пепел ", сподели Пригожин.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР