Високопоставен представител на севернокорейския режим ще отпътува за Ню Йорк

...
Високопоставен представител на севернокорейския режим ще отпътува за Ню Йорк
Коментари Харесай

Бивш началник на севернокорейското разузнаване отива на визита в Ню Йорк

Високопоставен представител на севернокорейския режим ще отпътува за Ню Йорк през Пекин, заяви Ройтерс, като се базира на южнокорейската национална осведомителна организация Йонхап.

Предполага се, че Ким Йон-чхол, някогашен шеф на севернокорейското разузнаване, който в този момент дава отговор за връзките с Юга, ще организира диалози за приготовление на среща сред севернокорейския водач Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп, предава Българска телеграфна агенция.

Ким Йон-чхол дойде през днешния ден в китайската столица със севернокорейски пътнически аероплан. Той има билет за полет на китайска самолетна компания от Пекин до Ню Йорк на следващия ден.

Първоначално е било планувано Ким Йон-чхол да отпътува през днешния ден за Вашингтон. През деня обаче той ще има диалози на летището на Пекин с представители на китайските управляващи, сподели източник на Йонхап, поискал да резервира анонимност.

Ким Йон-чхол е главен участник в договарянията сред Северна и Южна Корея. Визитата му в Съединени американски щати може да е основна за подготовката на възможната историческа среща на върха сред Пхенян и Вашингтон.

Предвидено бе Тръмп и Ким Чен-ун да се срещнат на 12 юни в Сингапур. Президентът на Съединени американски щати анулира срещата, само че след това изпрати сигнали, че тя въпреки всичко може да се състои.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР