Високопоставен представител на Европейския съюз каза днес, че Русия е

...
Високопоставен представител на Европейския съюз каза днес, че Русия е
Коментари Харесай

Брюксел: Путин вече води война срещу НАТО и Запада

Високопоставен представител на Европейския съюз сподели през днешния ден, че Русия е извела войната си против Украйна " на различен стадий ", като прави безразборни офанзиви против цивилни и невоенни цели и разкритикува Москва, че е предизвикала неотдавнашните решения на Германия и Съединени американски щати да изпратят съвременни танкове на Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Стефано Санино – общоприет секретар на Европейската работа за външна активност, отбрани немските и американските доставки на военно съоръжение за Украйна и разкритикува съветския президент Владимир Путин, по тази причина че води война против НАТО и Запада.

Санино даде конференция в Токио в границите на азиатско-тихоокеанската му обиколка. Той сподели че Путин " е минал от концепцията за специфична интервенция към сегашна идея за война против НАТО и Запада ".

 

Той сподели, че доставките на немски и американски танкове целят да се помогне на украинците да се защитят във войната, а не, с цел да се трансфорат в нападатели.

" Мисля, че най-новото във връзка с оръжейните доставки е просто развиване на обстановката и на метода, по който Русия стартира да трансферира войната в различен стадий ", уточни Санино. Той добави, че Русия към този момент прави " безразборни набези " против цивилни и градове, а не против военни цели "

 

Самият Европейски Съюз не трансферира войната на различен стадий, а " единствено дава опция за избавяне на живота на хора и разрешава на украинците да (се) пазят от тези безчовечен офанзиви ", акцентира Санино.

 

Представителят на Европейски Съюз беше тази седмица в Япония за разискване на по-нататъшното подсилване на съдействието сред общността, Япония и други азиатско-тихоокеански страни, изправени пред възходящи провокации, които засягат и района, отбелязва АП.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР