Високопоставен представител на едно от европейските министерства на отбраната заяви

...
Високопоставен представител на едно от европейските министерства на отбраната заяви
Коментари Харесай

В Украйна има войници от специалните части на западните страни?

Високопоставен представител на едно от европейските министерства на защитата съобщи пред английския вестник Financial Times, че в Украйна се намират бойци от специфичните елементи на западните страни.

" Всички знаят, че в Украйна има западни специфични сили - те просто не са го признали публично ", сподели източникът, поискал анонимност. Той не разкрива от коя страна са и какви действия правят.

Така събеседникът на изданието разяснява думите на френския президент Еманюел Макрон, който не изключи европейските страни да изпратят войски в Украйна. Източникът на FT счита, че изказването на Макрон е ориентирано към основаване на двусмислие и въздържане на Русия.

Изявлението на Еманюел Макрон не беше подкрепено от Европейски Съюз и НАТО. Кремъл съобщи, че изпращането на войски от Европа в Украйна ще направи директния спор сред Русия и НАТО неминуем.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че военният съюз няма проекти да изпраща бойни подразделения в Украйна на фона на известията, че някои западни страни може да обмислят изпращането на войски в опустошената от война страна. Съединени американски щати също се оповестиха срещу. " Президентът (Джо) Байдън беше явен, че Съединените щати няма да изпратят войски да се бият в Украйна ", сподели говорителката на Съвета за национална сигурност към американското президентство Адриен Уотсън. Тя добави, че Байдън счита, че " пътят на успеха " минава през изпращането от Съединени американски щати на военна помощ за Украйна, а тя сега е блокирана от Конгреса.

Изявлението на Макрон провокира редица мнения, като редица западни страни на процедура отхвърлиха концепцията му. В Европейски Съюз няма решение за изпращане на войски в Украйна, съобщи представител на Европейската комисия. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че Алиансът няма проекти за разполагане на военни в някогашната руска република.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР