Високопоставен представител на американското правителство заяви за АП, че ограниченията

...
Високопоставен представител на американското правителство заяви за АП, че ограниченията
Коментари Харесай

САЩ ограничиха пътувания и престой на унгарски граждани на своя територия

Високопоставен представител на американското държавно управление съобщи за АП, че рестриктивните мерки са разследване от безуспешните дългогодишни опити на Съединени американски щати да работят с държавното управление на Унгария по разрешаване на проблемите със сигурността.

Установено е, че на стотици хиляди хора са издадени маджарски паспорти без използването на строги условия за инспекция на самоличността, в това число и на нарушители, които съставляват опасност за сигурността и нямат директна връзка с Унгария, посочи той.

 

През 2011 година държавното управление на Унгария, ръководено от премиера Виктор Орбан, стартира да ползва опростена процедура по натурализиране на лица с маджарски генезис и съзнание, даже и в случай че те не живеят или не имат намерение да живеят в Унгария. Стотици хиляди от най-малко двата милиона етнически унгарци, които живеят в прилежащи страни - най-много в Румъния, Сърбия и Украйна - се снабдиха с унгарско поданство в границите на опростената процедура, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Отношенията сред Съединените щати и Унгария се обтегнаха напоследък от забавянето на парламентарното гласоподаване в Будапеща за приемането на Швеция в НАТО и от ограничението на правата на ЛГБТК общността от страна на националистическото държавно управление на Орбан, отбелязва Ройтерс.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР