Високопоставен джихадист от „Ислямска държава“, задържан от турската полиция, планирал

...
Високопоставен джихадист от „Ислямска държава“, задържан от турската полиция, планирал
Коментари Харесай

Джихадист планирал да взриви „Света София“

Високопоставен джихадист от „ Ислямска страна “, арестуван от турската полиция, възнамерявал да извърши нахлуване против „ Света София “, както и да вземе на мушка политици, ръководители на неправителствени организации (НПО) и други видни фигури в Турция, заяви в. „ Сабах “.

Вътрешният министър Сюлейман Сойлу разгласи във вторник, че Махмут Йозден, с кодово име Абу Хамзи и още „ Турския емир “ на терористичната група ИД, е бил арестуван при антитерористична интервенция в провинция Адана, съобщи организация БГНЕС.

“Той е в ареста от 20 август. Разпитът му завърши и той направи някои самопризнания, само че най-важното беше, че успяхме да конфискуваме цифрови материали”, сподели Сойлу пред Абдулкадир Селви от вестник „ Хюриет “. Сойлу означи, че цифровите материали включват указания от терористите на ИД в Ирак и Сирия, както и новата конструкция на терористичната група в Турция, в това число нейните цели и цели за образуване на екипи от 10-12 души за осъществяване на офанзиви.

Сред евентуалните цели на джихадистите била и военновъздушната база Инджирлик. Според правосъдните документи 48-годишният водач в ИД е получавал по 7 000 $ (51 662 турски лири) за всеки вербуван терорист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР