Високопоставен член на управляващата британска Консервативна партия призна, че е

...
Високопоставен член на управляващата британска Консервативна партия призна, че е
Коментари Харесай

Депутат даде телефоните на колеги на непознат от приложение за запознанства

Високопоставен член на ръководещата английска Консервативна партия призна, че е дал персонални данни на депутати от своята партията на човек, с който се е срещнал онлайн. Той призна, че се е компрометирал, като е изпратил на този човек свои интимни фотоси, съобщи Ройтерс.

Уилям Раг сподели пред вестник „ Таймс “, че е предал телефонните номера на свои сътрудници на мъж, който е срещнал в приложение за запознанства.

След това неговите сътрудници са получили непоискани неприлични известия, на които двама от депутатите дали отговор и в допълнение даже изпратили свои изобличаващи фотоси.

“Те държат компромати против мен “, сподели пред вестника 36-годишният Раг. „ Не ме оставят на мира. Питаха за хора. Аз им дадох някои номера, не всички. Казах на този човек да спре. Той ме манипулираше и се аз навредих на други хора “, добави той.

Изданието „ Политико “ добави, че 12 мъже, в това число настоящ министър от държавното управление са били цел на хипотетичната акция, при която са получили закачливи известия и фотоси от хора, които наричали себе си Аби и Чарли.

Нито „ Таймс “, нито „ Политико “ оповестяват кого подозират за виновен за акцията със известията.
Полицията в Централна Англия сподели, че проверява информацията за зловредната връзка, написа Българска телеграфна агенция.

„ Събитията от последните няколко дни са огромна причина за безпокойствие “, уточни и финансовият министър Джеръми Хънт.
„ Урокът за всички депутати в този момент е, че би трябвало да са доста деликатни за киберсигурността “, добави той.

Говорител на Народното събрание пък съобщи: „ Парламентът гледа на сигурността извънредно съществено и работи в тясно съдействие с държавното управление по отношение на реакцията на тези произшествия. Ние призоваваме всеки обиден да се свърже с отдела по сигурността на Народното събрание. “

Раг е народен представител в Консервативната партия на премиера Риши Сунак от 2015 година и е ръководител на междупартийната парламентарна комисия за конституционните въпроси и стандарти.

Офисът на Раг към този момент не е коментирал случая.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР