Високо в клоните на австралийските евкалиптови гори живеят три, а

...
Високо в клоните на австралийските евкалиптови гори живеят три, а
Коментари Харесай

Два непознати вида торбести животни откриха в Австралия

Високо в клоните на австралийските евкалиптови гори живеят три, а не един типа огромни летящи посуми, заяви в. Independent.

ДНК проучвания, направени с проби от тъкани на животни от няколко австралийски региона, разкриха, че съществуват три обособени групи в северните, централни и южни хабитати, като размерът им на север понижава.
 Два непознати типа торбести животни откриха в Австралия (СНИМКИ)
Пухкавото нощно торбесто животно лети на 100 м височина сред дърветата с помощта на кожести мембрани от лактите до глезените му. Женските отглеждат по едно малко годишно, което остава четири месеца в торбата им.

Популациите на огромните летящи посуми понижиха с 80 % за 20 години в щата Виктория, а други в Нов Южен Уелс и Сините планини изчезнаха.

За спецификата на новоидентифицираните типове огромни посуми е известно малко. И преди е имало догатки, че това не е един тип, само че в този момент е това е доказано с ДНК проучвания.
 Два непознати типа торбести животни откриха в Австралия (СНИМКИ)
Заради големите пожари в Австралия през тази и предходната година експертите правят оценка какъв е статутът на някои животни. Така са открити и новите типове посуми. Въпреки че до наскоро огромните посуми са считани за многочислени, в този момент те са класифицирани като уязвими в Червената книга на застрашените типове.
В проучването са взели участие учени от университета " Джеймс Кук " и от Австралийския народен университет.  Два непознати типа торбести животни откриха в Австралия (СНИМКИ)

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР