Високо ценим доброто сътрудничество и споделянето на швейцарския опит и

...
Високо ценим доброто сътрудничество и споделянето на швейцарския опит и
Коментари Харесай

Румен Радев: Високо ценим споделения опит на Швейцария в системата на дуалното професионално образование

„ Високо ценим положителното съдействие и шерването на швейцарския опит и положителни практики в системата на дуалното професионално образование, както и за въвеждането на този учебен модел в България “. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден се срещна с Ули Маурер, вицепрезидент на Конфедерация Швейцария и началник на Федералния департамент на финансите.

На „ Дондуков “ 2 Румен Радев и неговият посетител направиха обзор на двустранните връзки, като президентът даде висока оценка за постигнатите резултати в границите на Българо-швейцарската стратегия за съдействие за понижаване на икономическите и обществени разлики в Европа. „ Вярваме, че скоро ще бъде взето решение за удължение на действието и след 2019 година на тази стратегия, в границите на кохезионната политика на Швейцария за новите държави-членки на Европейски Съюз, или най-малко в частта й, която визира образованието “, уточни Румен Радев.

По време на срещата бяха разисквани и дейните търговско-икономически връзки сред България и Швейцария, както и опциите за задълбочаване на капиталовото съдействие. „ Швейцария е на на 8-мо място по мярка на директните задгранични вложения в България и ние работим за постигането на по-висока продуктивност на труда и по-добри условия за вложителите “ означи президентът. Двамата бяха единомислещи, че провеждането на двустранни бизнес конгреси е значима стъпка в тази посока.

„ Оценяваме поддръжката на Швейцария за приемането на страната ни в Шенген, защото това e значим принос към общата европейска сигурност, контрола и отбраната на външните европейски граници “, уточни още Румен Радев. По думите на президента „ стабилността в нашия район е дълготраен приоритет за България, ползващ се с поддръжката на всички държавни институции и на българските жители и страната ни е признателна за приноса на Швейцария за политическото и икономическо стабилизиране на страните от Западните Балкани “.
 bx9o8950  b70w0014  b70w0007
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР