Високо, някъде в западните Родопи, една жена е поела по

...
Високо, някъде в западните Родопи, една жена е поела по
Коментари Харесай

Тайнственият камък в западните Родопи, чиято магическа сила остава неразгадана

Високо, някъде в западните Родопи, една жена е поела по тежък път. По стъпките й вървят хиляди хора с вярата да намерят лек. Последната им спирка е тайнственият камък, чиято магическа мощ остава неразгадана и до през днешния ден. Крибул е дребното село на огромната вяра. От години селището е известно с местността „ Скрибина “ и с камъка. Легендите описват, че той лекува всички заболявания, стига задоволително мощно да имаме вяра. Случило се е и на Юлия Земеделска. Преди 10 години се разболява тежко и оцелява с помощта на скалната арка. Тогава 74-годишната жена дава обет – да оказва помощ на хората до момента в който е жива.

Вече 10 години баба Юлия върви към сложния път на изцелението и всеки ден поема тъгата на стотици хора.
„ Аз не ги церя хората. Само им проливам патрон и ги повеждам на камъка. Вярата ги лекува. Аз не съм по-нагоре от лекаря “, споделя Земеделска пред репортера на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова. Всяка заран старата жена потегля към камъка. Доскоро е изминавала 6-те километра от вкъщи си до скалния масив сама или на магаре. Но тежестта на годините я принуждава да стига до мистичното място с джип.

Сам-сама, с една торба в ръка, баба Юлия си проправя път през гъстата гора осеяна с облекла. Всяка от тях алегорично носи парченце от болката на стотиците хора, тръгнали да търсят излекуване от камъка. Едва когато човек е изпълнен със мощна религия, чудесата стартират да се случват, твърди лечителката. Казва още, че през годините е станала свидетелка на неща, които и тя самата не може да си изясни. И приказва с почитание към змията – пазителката на камъка.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР