Високо доверие към Административния съд в Кюстендил и добра работа

...
Високо доверие към Административния съд в Кюстендил и добра работа
Коментари Харесай

Зам.-шефът на ВАС проверява съдиите в Кюстендил

Високо доверие към Административния съд в Кюстендил и добра работа на магистратите регистрира заместник-председателят на Върховен административен съд Любомир Гайдов, който участва през днешния ден на годишния доклад на съда в Кюстендил. Той акцентира, че и в бъдеще би трябвало да се работи за запазването на успеваемостта на правосъдните чиновници и за повишение на доверието в институцията.

През предходната година в Административния съд в Кюстендил са завършени 733 каузи или 80 %, което е извънредно добър индикатор за работата на магистратите и правосъдните чиновници, регистрира ръководителят му арбитър Иван Демиревски. Той уточни, че от свършените през 2022 година общо 733 каузи, 261 подлежат на обжалване. От тях са обжалвани 158. В процентно съответствие това се равнява на 61 на 100, което приказва за високо доверие във връзка с правосъдната институция.

Потвърдени са били правосъдните актове общо по 108 каузи, което е 58 %. В отчета се установи релативно тъждество в процентно отношение на доказаните решения и избрания по отношение на общия брой оспорени правосъдни актове, по които е налице изговаряне от касационната инстанция. Наблюдава се и понижаване на броя на анулираните правосъдни актове.

За първи път от основаването си преди 15 години Административният съд в Кюстендил е работил с цялостен потенциал от шестима съдии, сподели още Демиревски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР