Високо 250 метра - почти двойно повече от Лондонското око,

...
Високо 250 метра - почти двойно повече от Лондонското око,
Коментари Харесай

Затвориха най-голямото виенско колело в света

Високо 250 метра - съвсем двойно повече от Лондонското око, " Окото на Дубай " (Ain Dubai) е най-голямото виенско колело в света. Гигантското оборудване обаче спря да се върти без никакво публично пояснение, поддържайки жива обвиващата го тайнственост, съобщи Франс прес. 

Кръглата му форма и светлинните резултати не престават да го отличават в джунглата от големи стъклени кули на богатото емирство в Персийския залив, в сърцето на неестествен остров, наименуван Блууотърс (Bluewaters) - дом на туристически атракции, шикозни заведения за хранене и първокласни жилища.

Отворено през 2021 година, " Окото на Дубай " стопира да работи през март 2022 година поради " действия по подобряването " съгласно формалния уеб страница, който неведнъж е обявявал, че затварянето на оборудването се удължава. Датата на повторното отваряне ще бъде оповестена " навреме " с нови " вълнуващи оферти " за посетителите, дава обещание уеб сайтът.

Засега вратите остават затворени, мястото е пусто, не се виждат нито продавачи на билети, нито опашки от туристи. 

На въпрос за какво виенското колело не работи, насочен от клиент от Египет, защитата дава отговор с безмълвие. 

Бедното на нефт емирство построи благосъстоянието и известността си, инвестирайки в първокласен туризъм и разигравайки драговолно картата на заблудата за великолепие с най-високата кула в света - Бурдж Халифа, най-голямото шоу с фонтани, един от най-големите търговски центрове - Дубай Мол. 

Властите постоянно оповестяват за блестящи планове. Когато обаче става въпрос за нещо отрицателно, рядко се вършат публични известия.

Групата, която ръководи " Окото на Дубай ", притежателите и сътрудниците също резервират безмълвие по въпроса със затварянето на атракциона.

Междувременно уеб сайтът му продължава да възхвалява " неповторимото прекарване " и " величествената панорама " към небостъргачите на Дубай.

Гигантското колело, издигнато благодарение на " двата най-големи крана в света ", е направено от към 11 200 тона стомана - с 33 % повече от количеството, употребявано за Айфеловата кула в Париж.
       
Липсата на публични пояснения кара хората, работещи на Блууотърс към " Окото на Дубай ", да се впускат в клюки и спекулации, вариращи от цепнатина навътре в машината до хипотезата, че има заплаха изкуственият остров да потъне под тежестта на виенското колело.

Сервитьор, работещ в локален ресторант и поискал анонимност, споделя, че когато " окото на Дубай " се върти, се чува звук, като че ли нещо се чупи вътре. " Хората приказват, че колелото тежи повече от самия остров ", споделя той.

Когато работи, колелото с 48 кабини с общ потенциал от 1750 души прави едно завъртане за към 38 минути. Цените на билетите според от определената класа варират сред 100 и 4700 дирхама (приблизително сред 25 и 1200 евро).

" Всичко, което ни беше казано, беше, че става въпрос за механически проблем ", споделя локален търговец, също поискал анонимност. " Миналата година споделиха, че колелото ще бъде отворено още веднъж за зимата, а в този момент още веднъж споделят същото. Когато не работи, не печелим доста пари, тъй като когато се въртеше, имаше повече хора ", добавя той.

" Окото на Дубай ", сходно на кулата Бурдж Халифа, е проектирано като атракция, която да генерира доходи от гости, събития и реклама. 

Според формалните данни през 2022 година емирството е посрещнало 14 милиона туристи. 

Анализатори означават, че какъвто и да е казусът с " Окото на Дубай ", не наподобява, че локалните управляващи имат решение, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР