Високият процент на заразените с коронавирус Одрин напоследък се дължи ...

Високият процент на заразените с коронавирус Одрин напоследък се дължи

Турски професор обвини българските туристи за високата заболеваемост в Одрин

Високият % на инфектираните с ковид Одрин в последно време се дължи на българските екскурзианти, които идват да пазаруват тук поради курсовата разлика.

Това настоява пред медиите ръководителят на лекарската камара в Одрин проф. д-р Гюрджан Алтун, представен от DHA. Тревожната наклонност засягала и прилежащите региони Къркларели и Текирдаг, по тази причина професорът упорства: " Следователно би трябвало да бъдат наложени лишения за това “.

Броят на заболелите на 100 хиляди души, обявен от министъра на опазването на здравето Фахретин Коджа, е 178,54 в Одрин. Процентът на изцяло имунизираните в града е 81,5 на 100. " Виждаме, че българите са извънредно съсредоточени в Одрин.

Коефициентите на имунизация в България са извънредно ниски, а бройката на случаите и смъртните случаи са се увеличили през финалния месец. Трябва да се въведат лишения.

Дори и да няма решаване на провинциалния хигиенен съвет, търговците би трябвало да внимават.

Не бива да се позволяват хора в магазините без маски. През зимните месеци, когато е допустимо проветряване в магазините към този момент са ниски, вирусният товар, който се натрупва в околната среда, ще разболее хората, както за чиновниците, по този начин и за извършването на покупки. Ще смущава идващите абонати ", споделя проф. Алтун.

Източник: econ.bg