Високият процент на антиваксъри е една от причините за новото

...
Високият процент на антиваксъри е една от причините за новото
Коментари Харесай

Личен лекар: Антиваксърите качват ръста на болните от COVID...

Високият % на антиваксъри е една от аргументите за новото нарастване на инфектираните от COVID- 19. Това е мнението на общопрактикуващия доктор от София доктор Гергана Николова, споделено тази заран пред Българска национална телевизия.

Повечето от инфектираните са хора на възраст към 40 години, измежду които процентът на имунизираните е доста невисок, а антиваксърите доминират.

" Ваксинатата няма да даде 100 % гаранция, само че ще обезпечи отбрана на 94 %. Борим се да понижи смъртността ", сподели лекарката.

Тя подсети по какъв начин предходната година всеки от нас с паника питаше дали ще ни затворят, страхувайки се, че ще изпаднем в цялостен локдаун. И при грипа има вълна, само че не затварят хората по домовете, подсети доктор Николова. Тя акцентира, че даже и да се разкрият полеви лечебни заведения, няма задоволително медицински личен състав, който да лекува внезапно нараствания брой на пациенти.

Д-р Гергана Николова обаче е изрично срещу наложителната имунизация. Според нея не трябва да се прибягва към сталинистки способи.

" Ние, лекарите, би трябвало да покажем, че имунизацията е вярно решение, тъй като построява имунитет ", акцентира лекарката. Тя предизвести, че пазаруването на документ за имунизация се прави закононарушение.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР