Високият холестерол е една от предпоставките за инфаркт или инсулт,

...
Високият холестерол е една от предпоставките за инфаркт или инсулт,
Коментари Харесай

Разкриха кой плодов сок бори високия холестерол

Високият холестерол е една от предпоставките за инфаркт или инсулт, заради което е значимо да контролирате равнищата му. Един от методите да извършите това е като пиете две вкусни питиета, твърди изследване, оповестено в английския вестник "Мирър ".
Високият холестерол се появява, когато човек има прекалено много мастни субстанции в кръвта си. В последна сметка тези отлагания се разрастват, което затруднява прекосяването на задоволително количество кръв през артериите.
Понякога тези отлагания могат да се раздерат ненадейно и да образуват съсирек, който може да аргументи инфаркт или инсулт.
Високият холестерол може да бъде породен основно от потреблението на прекалено много мазна храна, незадоволително придвижване, наднормено тегло, тютюнопушене или пиянство на несъразмерни количества алкохол. Той може да бъде и унаследен.
Жизнено значимо е да вършиме всичко допустимо, с цел да поддържате равнищата на холестерола в здравословни граници. Според изследванията един от методите за това е да пиете портокалов сок или сок от ябълки Фуджи. Ябълките от вид Фуджи са публикувани и елементарно може да се намерят в България.
Те са добър източник на витамини и минерали, в това число фолат, витамин С и калий. Освен това нормално са с ниско наличие на мазнини и калории, заради което могат да ви оказват помощ да поддържате здравословно тегло и да запазите сърцето си крепко.
Плодовете са богати и на фибри, за които се твърди, че оказват помощ при висок холестерол.
Някои проучвания са открили, че пиейки портокалов сок, човек може да понижи риска от сърдечни болести, в това число високо кръвно налягане и висок холестерол.
Установено е също, че известният сок оказва помощ за поддържане на сърцето крепко и мощно. При умерена консумация проучванията са открили, че продължителната консумация на портокалов сок намалява равнищата на "лошия " холестерол и покачва равнищата на "добрия " холестерол.
В едно от изследванията, в което са изследвани 103 мъже на възраст от 18 до 66 години и 26 дами на възраст от 18 до 65 години, този въпрос е прегледан по-подробно.
Всички участници са били чиновници на фабрика за портокалов сок с всекидневен достъп до безвъзмезден портокалов сок.
Резултатите открили, че 41% от лицата консумирали по две чаши портокалов сок дневно в продължение на най-малко 12 месеца, до момента в който 59% от доброволците не консумирали портокалов сок. Изследователите откриват, че консуматорите на портокалов сок имат доста по-ниски равнища на холестерол спрямо неконсумиращите.
Проучването заключава, че портокаловият сок дейно спомага за намаление на равнищата на холестерола и затова за понижаване на риска от сърдечни болести.
Сокът от ябълки Фуджи има сладостен усет и се счита, че е здравословна напитка, която оказва помощ в битката с редица здравословни положения. В друго изследване е потвърдено, че сокът от ябълки Фуджи има високо наличие на полифеноли, които са цялостни с антиоксиданти, спрямо други сортове ябълки.
Едно изследване върху животни открива, че полифенолите, открити в ябълковия сок Фуджи, могат да предотвратят увреждане на сърцето и черния дроб, като намаляват равнищата на холестерола.
Друго проучване открива, че сокът от ябълки Фуджи оказва помощ и при диабет вид 2, като усъвършенства инсулиновата устойчивост.
"Наднорменото тегло или затлъстяването усилват риска от високи равнища на холестерола. Затова достигането или поддържането на здравословно тегло може да помогне за понижаване на риска от висок холестерол ", споделя водещият диетолог на Lifesum Сигне Сванфелд. "За да намалите равнищата на холестерола, би трябвало да се стремите към изцяло здравословно хранене като избягвате храни, богати на наситени мазнини (съдържащи се в маслото, сметаната, бекона), защото те могат да покачат равнищата на "лошия " холестерол, и да се концентрирайте върху консумирането на доста зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни, фасул, леща, постни протеини (риба, тофу, птиче месо), както и ненаситени здравословни мазнини (ядки, семена, авокадо). "В допълнение към разнообразното и уравновесено хранене - постоянната физическа интензивност може да помогне за понижаване на високите равнища на холестерола ", продължава със препоръките си диетологът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР