Високият холестерол е един от най-големите врагове на здравето на

...
Високият холестерол е един от най-големите врагове на здравето на
Коментари Харесай

Високият холестерол

Високият холестерол е един от най-големите врагове на здравето на актуалния човек. Той е обвързван с голям брой здравословни проблеми, като сърдечно-съдови болести, инсулт, диабет и доста други. Високият холестерол е " невидимият палач " на актуалното общество.

Холестеролът е мастна субстанция , която се намира в кръвта на всеки човек. Той е нужен за естественото действие на организма, само че когато равнищата му са прекомерно високи, той става рисков за здравето. Високият холестерол може да докара до струпване на мазнини в стените на кръвоносните съдове , което води до сърдечно-съдови болести.

Според статистиките, високият холестерол е един от най-често срещаните фактори за развиване на сърдечно-съдови болести. Натрупването на мазнини в стените на кръвоносните съдове може да докара до затруднено прекосяване на кръвта и нараснало кръвно налягане . Това е една от най-честите аргументи за сърдечен инфаркт или инсулт .

Високият холестерол може да бъде причина и за развиване на диабет , тъй като натрупването на мазнини в тъканите затруднява прекосяването на глюкозата в тялото. Така се стига до нараснало равнище на захар в кръвта и развиване на захарен диабет.

Високият холестерол може да бъде причина за развиване на доста други болести, като да вземем за пример артериална хипертония, белодробни болести и др . Затова е доста значимо да се следи равнището на холестерол в кръвта и да се подхващат ограничения за понижаване му, в случай че е належащо.

За да се понижи равнището на холестерол в кръвта, е належащо да се води здравословен метод на живот. Това в ключва здравословна храна, постоянна физическа интензивност и отвод от нездравословни привички като пушене и консумация на алкохол. Ако равнището на холестерол в кръвта е доста високо, може да е належащо да се приложат медикаментозни лечения.

В умозаключение, високият холестерол е сериозен проблем, който може да докара до съществени болести. Затова е значимо да се поддържа здравословен жанр на живот, който включва вярната диета и постоянна физическа интензивност. Това ще помогне да се понижи риска от висок холестерол и сърдечно-съдови болести.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР