Високият брой смъртни случаи от COVID-19 в страната е обезпокоителен.

...
Високият брой смъртни случаи от COVID-19 в страната е обезпокоителен.
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Високият брой смъртни случаи от COVID-19 е обезпокоителен у нас

Високият брой смъртни случаи от COVID-19 в страната е притеснителен. Това разяснява пред проф. Мира Кожухарова. Тя напомни, че имунизираните хора са изложени на по-малък риск от заболяване.

" Странно усещане прави това, че даже в областите, в които заболеваемостта е доста висока и над 500, броят на имунизираните да вземем за пример през вчерашния ден, е дребен, което е учудващо ", добави тя.

Проф. Кожухарова показа и разбор за месец септември, като разгласи, че 88% от позитивните случаи са на неимунизирани хора.

" От болнично лекуване са имали потребност над 15 000 души, като близо 93% не са ваксинирани ", добави тя.

Кожухарова разясни, че измежду умрелите имунизирани няма младежи. Освен това съгласно нея ограниченията се съблюдават, само че най-хубавата отбрана е имунизацията.

Съветникът на здравния министър разяснява, че вирусът се популяризира главно от заболели хора.

Затягане на ограниченията евентуално ще има по места, където се е нараснал броят на инфектираните, както в Габрово, сподели още специалистът.

Проф. Кожухарова сподели и кривата на четвъртата вълна, като изясни, че тя се движи по-бавно в съпоставяне, с предходната, макар че има доста случаи.

Относно подправените документи експертът разясни, че цената има варира сред 200-300 лева и съгласно нея Българския лекарски съюз би трябвало да се включи, с цел да се предотврати нарушаването на закона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР