Високият блок в район „Западен” на улица „Иван Стефанов Гешев”

...
Високият блок в район „Западен” на улица „Иван Стефанов Гешев”
Коментари Харесай

Нови несгоди за санирането на блок в Пловдив за 1 млн. лева, четвъртата поръчка влезе в КЗК

Високият блок в регион „ Западен” на улица „ Иван Стефанов Гешев” към този момент година и половина чака да бъде саниран с европейски средства, само че това по този начин и не се случва. Въпреки че ползата от компании към ограниченията по енергийна успеваемост е огромен, до момента са се провалили три публични поръчки. В началото на май градските управляващи прекратиха поръчката поради техническа неточност и пуснаха нова поръчка за обновяването на жилищната постройка за близо 1 млн. лв..

Офертите за блока трябваше да се отворят на 10 юни, само че Комисия за защита на конкуренцията образува произвеждане по поръчката след тъжба от Едноличен търговец " Биров - Гомо – Огнян Стоилов ". Фирмата от Благоевград, която е осъществила едвам 13 хиляди лв. оборот за предходната година, апелира критериите на поръчката. Така отварянето на офертите ще бъде отсрочено, до момента в който не се произнесе Комисия за защита на конкуренцията.

Първата процедура бе прекъсната в края на 2020 година, а по-късно Община Пловдив пусна нова. Тя бе за 5 позиции, като бяха определени компании за всички блокове, а неотдавна бе дадена и старт на плана, който е за 3,6 млн. лв.. Договори бяха подписани за другите четири блока, само че компанията определена за постройката на „ Иван Ст. Гешев” се отхвърли поради растежа в цените на строителните материали.

Община Пловдив пусна нова поръчка за блока в Смирненски, като и завиши сумата с 20% и стигна до близо 1 млн. лв. с Данък добавена стойност. Оферти подадоха 14 компании, само че комисията установи неточност и тя бе прекъсната, с цел да не падне по-късно в Комисия за защита на конкуренцията или Върховен административен съд.

Предметът на поръчката включва работно планиране, осъществяване на съответните строително-монтажни работи и действия по въвеждане в употреба на обекта.
Жилищната постройка е с разгърната застроена площ-5049 м2. С обследването за енергийна успеваемост са предписани следните енергоспестяващи ограничения: промяна на дограма; топлоизолация на фасадни стени; топлоизолация на под към неотопляем сутерен; топлоизолация на покрива;въвеждане на енергоспестяващо осветяване.

Повече за плана по „ Региони в растеж”, вижте в линка:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР