Високите цени за топла вода и парно за месец ноември

...
Високите цени за топла вода и парно за месец ноември
Коментари Харесай

Манолова зове за мораториум върху ноемврийските сметки за парно

Високите цени за топла вода и парно за месец ноември още веднъж събраха жителите на митинг. Под прозорците на Министерския съвет някогашният народен публичен бранител и сегашен водач на " Изправи се. БГ " Мая Манолова недоумява за какво в година, в която цената на природния газ е по-ниска, хората би трябвало да заплащат високи сметки за парно .

По-скъпата цена на парното с 50, 70 или даже 100 % по отношение на предишния ноември е необяснима. В миг, в който хората треперят за здравето си, за хляба и приходите си, този " предколеднен сърпрайз " е изцяло недопустим, акцентира Манолова.

95 лв. на мегаватчас била цената на парното през ноември предходната година, а .

Тя упорства от енергийния министър Теменужка Петкова да стартира инспекция на " Топлофикация София " и останалите топлофикационни сдружения, както и да откри по какъв начин са избрани прогнозните количества сила .

Манолова желае от кметът Йорданка Фандъкова и общинските съветници да не се крият, а да си приберат чадъра, който са опънали над " Топлофикация София " и да наложат мораториум върху сметките на столичани, до момента в който не завърши инспекцията. Бившият омбудсман желае жителите да бъдат освободени от заплащането на сметките за топла вода и парно, до момента в който инспекцията не покаже, че по-високите сметки не са наред.

Мая Манолова прикани премиера Бойко Борисов да разпореди на Фандъкова да се освободят хората от заплащане на ноемврийските сметки и да се наложи мораториум. Докато не излезе инспекцията на столичната Топлофикация, сметки да не се заплащат, безапелационна бе тя.

Манолова желае и от КЕВР да понижи цената на парното, считано от 1 януари най-малко с 10 % . Нито една от прогнозите на КЕВР не се сбъдна за 6 месеца, а в този момент хората надплатиха над 14 700 000 лева безлихвен заем на столичната Топлофикация, уточни тя.

Манолова обаче и не има вяра, че КЕВР може да направи същинска инспекция на " Топлофикация ", само че най-малко трябвало да си свърши законовите задължения. За нея високите сметки за парно са топлофикационен рекет, тормоз и гнет в година на рецесия.

Манолова прикани столичния кмет Йорданка Фандъкова, енергийния министър Теменужка Петкова и премиера Бойко Борисов да не се крият, а да защитят хората от рекета на монополиста " Топлофикация ".

Въпреки, че на митинга нямаше доста хора - към 10-15 души, от полицията и жандармерията се бяха презастраховали с над 150 чиновници за защита на оповестения митинг.

симеон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР