Високите цени са най-големият проблем на България в момента. Това

...
Високите цени са най-големият проблем на България в момента. Това
Коментари Харесай

Високите цени – проблем номер едно за българите

Високите цени са най-големият проблем на България сега. Това считат съвсем половината българи, излиза наяве от изследване на организация „Тренд“. Този проблем е посочен от 44 на 100 от интервюираните.

На второ място, с три пъти по-малко проценти, се подрежда пандемията от COVID-19, която е казусът на България за 12 на 100 от сънародниците ни. На трето място се подрежда корупцията с 11 процентни пункта, излиза наяве още от изследването, извършено по поръчка на „24 часа“.

На въпрос с авансово заложени варианти за това кой е първият проблем, с чиито решение би трябвало да се заеме предпочитано новото държавно управление, още веднъж с голяма преднина пред всички останали се подрежда преодоляването на цените (58%).

Социолозите са измерили и доверието в държавното управление, както и в главните политически партии. Изводите от това изследване са, че няма основни разлики в електоралните настройки по отношение на изборите през ноември.

„ Продължаваме промяната “ е първа политическа мощ с 26,4% от деклариралите, че ще гласоподават на възможни избори. ГЕРБ остават покрай изборния си резултат с 22,3%. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са сходни като резултат надлежно с 11,5% и 10,9%.

Пета политическа мощ остава „ ИТН “ с 8,1% от деклариралите, че ще гласоподават, а шести остават „ Демократична България “ с 6,8%. Регистрира се лек растеж при „ Възраждане “ спрямо изборния им резултат, като партията се употребява с поддръжката на 5,9% от деклариралите, че ще упражнят правото си на глас при нови избори.

Новият кабинет на Кирил Петков се употребява с поддръжката на 39% от всички запитани, като съвсем толкоз (40%) са и тези, които са на противоположната позиция. Стойностите са изцяло сходни с тези, с които стартира и първото служебно държавно управление на Стефан Янев през май предходната година, проучват социолозите. Симпатизантите на „ Продължаваме промяната “ съвсем единомислещо показват поддръжка към кабинета, до момента в който тези на Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “ са по-колебливи – към две трети от тях дават позитивна оценка, а към една пета негативна.

През януари позитивната оценката за работата на президента Румен Радев е 49%, а негативната 36%, сочат още резултатите от изследването.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР