Високите цени на строителните материали постави в позиция stand by

...
Високите цени на строителните материали постави в позиция stand by
Коментари Харесай

Високите цени на материалите спират строителството на градини и училища в Пловдив

Високите цени на строителните материали сложи в позиция stand by седемте обекта от просветителната инфраструктура, които би трябвало да се осъществят в Пловдив с финансиране от Министерството на образованието и науката, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

След постъпването на строителните материали се оказва, че плануваните средства по подписаните контракти не са задоволителни. Законът за публичните поръчки би трябвало да бъде изменен, с цел да може общината да дофинансира със лични средства разликата, изясни зам.-кметът по строителство. За казуса е сигнализирано и Националното съдружие на общините, защото казусът не е единствено на община Пловдив, а е народен. 

МОН финансира построяването на пет детски градини и две учебни заведения в Пловдив. Те са на обща стойност 18 милиона лв., само че е нужно дофинансиране от към 20-30 %, т.е. още към 6 милиона лв.. Част от заведенията се проектират към сегашния миг, само че към момента няма стартират обект. Общината договаря със спечелилия поръчката за детската градина в " Тракия " и се чака работата да стартира към 9 март. 

" Има работна група към Министерството на финансите, която работи по тази тематика. Като образец ще ви кажа, че в Румъния са реагирали доста по-бързо от нас и са им разрешили от 20 до 35% да вдигнат цените законно " - сподели от своя страна кметът.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР