Високите цени на петрола, заобикалянето на санкциите и държавните инвестиции

...
Високите цени на петрола, заобикалянето на санкциите и държавните инвестиции
Коментари Харесай

Русия има ресурс да воюва в Украйна най-малко още две години

Високите цени на петрола, заобикалянето на глобите и държавните вложения дават на Русия задоволително запаси, с цел да продължава да води война в Украйна с интензитета, който поддържа сега, в продължение на минимум още две години, се споделя в отчет на литовското разузнаване, който бе оповестен през днешния ден.

Русия реформира и укрепи армията си в Украйна през предходната година и в този момент е напът да разшири военния си потенциал по границите на НАТО, в това число край Финландия, която се причисли към алианса предходната година, се споделя в годишната оценка на заканите, пред които е изправена Литва.

Докладът е направен от Държавния департамент за сигурност и Службата за отбранително разузнаване и сигурност.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу във вторник съобщи, че укрепва военните си елементи в северната и западната част на страната в отговор на военните учения на НАТО до границите ѝ.

Литовските служби допълват, че откогато предходната година Русия разположи тактически нуклеарни бойни глави в Беларус, тя стартира интензивно да построява и военна инфраструктура. Разузнавателните служби на Русия и Беларус поставят по-големи старания за вербуването на литовци и предходната година Литва е задържала няколко свои жители по обвиняване, че са продавали информация на Беларус.  

Китай също е засилил шпионската си интензивност в Литва през 2023 година, откакто Вилнюс разреши на Тайван да открие де факто посолство в страната, написа в отчета, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР